Το Πόρτο Χέλι, αν και είναι ο κόρφος της «ελληνικής Ριβιέρας», στερείται αξιόλογων εστιατορίων. Η αλήθεια είναι, ότι για να ικανοποιηθεί ένας λάτρης του καλού φαγητού στην περιοχή, θα πρέπει να φτάσει στο Ηλιόκαστρο (25′ μακριά) στην καταπληκτική Μαριβόν ή να περάσει απέναντι στις Σπέτσες, στο Ποσειδώνιο. Οι υπόλοιπες επιλογές αποτελούνται από τις κλασικές ψησταριές και ταβέρνες, που δεν θα πρότεινα σε κανέναν, ένα ιταλικό εστιατόριο με καλές προθέσεις και ένα αξιοπρεπές επίπεδο, αλλά όχι κάτι τρομερό και την ταβέρνα στην Χηνίτσα, που είναι καλή μόνο για ψάρι (και αντίστοιχα ακριβή).

Η νέα προσθήκη λοιπόν, του Ιππόκαμπου, είναι καλοδεχούμενη. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με προσανατολισμό στα ψάρια/θαλασσινά, το οποίο διαθέτει και menu με sushi. Δεν δοκίμασα καθόλου το sushi του, γι’αυτό θα αφήσω αυτό το κομμάτι εντελώς εκτός της κριτικής. Με προϊδέασε θετικά ο χώρος, ο οποίος φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί από κάποιον που και έχει αισθητική και νοιάζεται γι’αυτό που κάνει. Υπάρχει ένα επίπεδο, μια ποιότητα. Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι λευκά και βγαίνουν στο πεζοδρόμιο προσφέροντας θέα στο κόλπο με τα πάμπολλα σκάφη και το ολόλευκο Nikki Beach. Ο μέσα χώρος είναι minimal, ευχάριστος και καθαρός. Το ίδιο και οι τουαλέτες, που μάλιστα είχαν και ζεστό νερό (πάντα καλοδεχούμενο, ακόμα και το καλοκαίρι). Η μουσική ήταν ευτυχώς ξενόγλωσση, άλλη μια καλοδεχούμενη έκπληξη.

Στο φαγητό τώρα, υπάρχουν αρκετά μικρά ψάρια και θαλασσινά, ως μεζέδες-πρώτα πιάτα και μεγάλα ψάρια ως κυρίως, αναλόγως τι υπάρχει φρέσκο εκείνη την ημέρα. Δοκίμασα σαρδέλες μαρινάτες με ροζ πιπέρι, χταπόδι ξιδάτο, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθάκια βραστά και ξιφία φιλέτο. Οι σαρδέλες ήταν καταπληκτικές, καθώς ταίριαζαν πολύ με το ροζ πιπέρι. Επίσης πολύ νόστιμο το χταπόδι, με τρυφερή υφή. Τα κολοκυθάκια ήρθαν al dente (άλλη μια απόδειξη ότι ο μάγειρας ξέρει τι κάνει) και οι κολοκυθοκεφτέδες ήταν απλά καλοί. Ο ξιφίας είναι ένα απλό ψάρι που ήρθε με πολύ όμορφη παρουσίαση και καλή εκτέλεση. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν με ένα μπουκάλι κρασί Άδολη Γης, από ένα μικρό, αλλά ικανοποιητικό κατάλογο κρασιών (υπάρχει και επιλογή χύμα τοπικού κρασιού). Στο τέλος μας κέρασαν 3 μικρά παγωτίνια βανίλιας με επικάλυψη σοκολάτας. Απλό και αξιοπρεπές κέρασμα. Ο λογαριασμός ήταν 51 ευρώ (για 2 άτομα), από τα οποία 25 ευρώ ήταν το κρασί. Οι τιμές είναι πολύ καλές και αντιπροσωπευτικές του φαγητού.

Να μιλήσω ξεχωριστά για το service, που όπως όλοι ξέρουμε χωλαίνει, ακόμα και σε πολύ καλά εστιατόρια. Στον Ιππόκαμπο, όμως το επίπεδο είναι υψηλότατο. Οι 2 κοπέλες που μας εξυπηρέτησαν ήταν αυθεντικά ευγενικές, ειλικρινείς και χαρούμενες. Παράδειγμα για πολλά αθηναϊκά εστιατόρια.

Αν και δοκίμασα λίγα πιάτα, η συνολική μου εντύπωση είναι πολύ καλή. Σύντομα θα ξαναπάω για εκτενέστερη δοκιμή. Ο Ιππόκαμπος άνοιξε τον Αύγουστο και θέλω να ελπίζω ότι θα εξελιχθεί τόσο καλά, όσο δείχνει η πρώτη μου εμπειρία. Αν βρεθείτε στον κόλπο του Πόρτο Χελίου, θεωρώ ότι είναι αξιόλογη και ποιοτική επιλογή για θαλασσινούς μεζέδες.

Ιππόκαμπος, Επιδαύρου-Κόστα 21300, Πόρτο Χέλι, 2754053206
WiFi: ?
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: