Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας για τα Χριστούγεννα, είναι ένα τσάι στο Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας. Βρεθήκαμε τυχαία εκεί με το Νίκο, τη περασμένη Κυριακή, μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά. Σχετικά εορταστική ατμόσφαιρα επικρατούσε στη πόλη, με τα μαγαζιά ανοιχτά και πολύ κόσμο στους δρόμους. Και δεν χρειάζεται βέβαια να ψωνίσεις για να βιώσεις τις γιορτές. Μόνο η βόλτα, το ζωντανό κέντρο της πόλης και η προσμονή της ξεκούρασης των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, φτάνουν για να υπάρξει μια καλή διάθεση. Και πάνω απ΄όλα βέβαια η παρέα. Εγώ είχα την καλύτερη παρέα, που είχε και την καλύτερη ιδέα: ας χωθούμε σε ένα ξενοδοχείο!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο της Μεγάλης Βρεταννίας

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο της Μεγάλης Βρεταννίας

Κάνοντας το πρώτο μας βήμα μέσα από την περιστρεφόμενη πόρτα, βρεθήκαμε σε έναν άλλο κόσμο/χρόνο/χώρα. Ένα υπέροχο απαστράπτον δέντρο μας καλωσόρισε, πριν περάσουμε στην αίθουσα του Winter Garden, με την βαριά επίπλωση, το αίθριο και την εξωτική βλάστηση. Πλούσια και παλιακή η χριστουγιεννιάτικη διακόσμηση, περιελάμβανε ακόμα και ολόχρυσα περιστέρια να κρέμονται από τα επιτοίχια φωτιστικά! Κόκκινοι φιόγκοι, κορδέλες και κρόσια μας περιστοίχιζαν, που ταίριαζαν απόλυτα με την πληθωρικότητα και παλιομοδίτικη αρχοντιά της αίθουσας. Ο τέραστιος πίνακας νεκρής φύσης, η κλασσική μουσική και οι θαμώνες ηλικίας «Χρυσά κορίτσια» συμπλήρωσαν τη φαντασίωσή μου «Χριστουγεννιάτικη χλιδή στο Dorchester».

Η διακόσμηση περιελάμβανε και ένα χρυσό πουλί!

Η διακόσμηση περιελάμβανε και ένα χρυσό πουλί!

Το τσάι προσφέρεται κάθε μέρα από τις 12:00 έως τις 20:00 και περιλαμβάνει ένα ρόφημα, το οποίο επιλέγεται από ξεχωριστό κατάλογο με τσάι και ένα stand/πυργάκι με μικρά σαντουιτσάκια, scones (που συνοδεύονται από μαρμελάδες και κρέμα), ένα κομμάτι κέικ και μικρά γλυκά. Κοστίζει 28 ευρώ. Το πυργάκι άνετα μοιράζεται με άλλον ένα, συνεπώς παραγγείλαμε ένα δεύτερο τσάι (7 ευρώ μόνο του) και με 35 συνολικά ευρώ, απολαύσαμε ένα ελαφρύ γεύμα με υπέροχο λευκό τσάι. Τα σάντουιτς περιείχαν σολομό, αγγούρι και ροσμπίφ. Τα scones, που είναι και δυσεύρετα στην Αθήνα, ήταν τα αγαπημένα μου, καθώς συνοδεύονταν από μια καταπληκτική κρέμα, την οποία θα μπορούσα να βάζω πάνω σε κάθετι και να γίνεται καλύτερο! Το κέικ και τα γλυκάκια δεν με τρέλαναν, καθώς 2 από αυτά είχαν γεύση μπανάνα – σοκολάτα που δεν είναι καθόλου της αρεσκείας μου. Η μικρή τάρτα με μούρα όμως με αποζημίωσε.

Το τσάι και τα συνοδευτικά του

Το τσάι και τα συνοδευτικά του

Το σκηνικό συμπληρώθηκε τέλεια με υπέροχα σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα και λευκό τραπεζομάντηλο. Ήταν ένα από τα καλύτερα μεσημέρια της χρονιάς και σας το προτείνω χωρίς κανένα ενδιασμό. Έστω και για ένα γρήγορο τσάι, αξίζει να νιώσει κανείς τη θαλπωρή των χειμερινών εορτών.

Winter Garden, Μεγάλη Βρεταννία

Winter Garden, Μεγάλη Βρεταννία, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330000
WiFi: Ναι
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: