#cbgrade: 6.5/10

Συνήθως αποφεύγω να γράψω για ένα μέρος όταν έχω πάει σαν καλεσμένη, πρώτον γιατί δεν πληρώνω τον λογαριασμό (βασικότατο) και δεύτερον γιατί δεν έχω έλεγχο του menu. Στη προκειμένη περίπτωση, βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα στο Βασίλαινα στα γενέθλια αγαπητής φίλης, η οποία είχε φροντίσει να μας προσφέρει ένα τεράστιο menu degustation και έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα μεγάλο κομμάτι της δημιουργικής κουζίνας του Βασίλαινα. Μιας και δεν πηγαίνω συχνά στον Πειραιά και έτσι δεν ξέρω αν θα ξαναβρεθώ σύντομα εκεί, αποφάσισα να γράψω τις εντυπώσεις μου.

Vasilainas interior

Βασίλαινας

Ο χώρος είναι απλός, φωτεινός και αρκετά ευχάριστος. Σε κάνει να νιώθεις άνετα, χωρίς πολύ αχρείαστο «στήσιμο». Μια παρατήρηση στο στρώσιμο του τραπεζιού, είναι οι τσαλακωμένες πετσέτες (για να μην παρεξηγηθώ, ήταν πεντακάθαρες, απλά δεν είχαν σιδερωθεί). Το μαγαζί είναι μεγάλο, κάτι που είναι σημαντικό για να έχεις τον χώρο σου και όπως είπα – και θέλω να τονίσω – φωτεινό. Μου αρέσει να βλέπω και τους συνδαιτημόνες μου και τι τρώω.

Σούπα κολοκύθας

Σούπα κολοκύθας

Το menu περιλάμβανε τα εξής: σούπα κίτρινης κολοκύθας, σαλάτα λάχανο/ρόκα/ξινόμηλο/μανταρίνι, φάβα με chutney/κάπαρη/σταφίδες/ginger, carpaccio καραβίδας με lime, αυγό ποσέ με chorizo και ρεβύθια, ραβιόλια με μοσχαρίσια ουρά και mini burger. 7 πιάτα λοιπόν. Λέω εξ’αρχής ότι ήταν όλα από καλά έως εξαιρετικά. Ξεχωρίζω τα ραβιόλια με μοσχαρίσια ουρά, ένα πιάτο που δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις μου κανονικά, αλλά πραγματικά στο Βασίλαινα με ενθουσίασε. Πρόκειται για βαθιά νόστιμη, εντελώς παραδοσιακή γεύση, που θα λειτουργούσε τέλεια και ως τελείωμα του menu.

Ραβιόλια με μοσχαρίσια ουρά

Ραβιόλια με μοσχαρίσια ουρά

Επίσης, εξαιρετική ήταν η φάβα. Αν και δεν μου αρέσουν ούτε η κάπαρη, ούτε οι σταφίδες, το chutney που επαναπαυοταν πάνω στην φάβα και είχε και ginger, ήταν πραγματικά πολύ ταιριαστό και ευχάριστα παρεμβατικό στη γεύση της φάβας. Οι λάτρεις των οσπρίων, όπως εγώ, θα εκτιμήσουν πολύ και τα ρεβύθια με το αυγό ποσέ. Η προσθήκη του chorizo αν και καίρια, για εμένα προσωπικά είναι περιττή. Και χωρίς αυτό θα μιλούσαμε για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Φάβα με chutney από κάπαρη, σταφίδες και ginger

Φάβα με chutney από κάπαρη, σταφίδες και ginger

Ρεβύθια με αυγό ποσέ και chorizo

Ρεβύθια με αυγό ποσέ και chorizo

Το mini burger είχε πολύ καλό και ζουμερό κιμά, και νόστιμες πατάτες. Έχανε όμως στην παρουσίαση και επίσης μετά τα ραβιόλια ήταν υπερβολή γευστικά. Θα πρότεινα να μην δοκιμάζατε και τα 2 πιάτα μαζί.

Το mini burger

Το mini burger

Συνολικά, λοιπόν, αποκόμισα καλή εικόνα από τον Βασίλαινα. Βλέπω στο site, ότι οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από λογικές για το επίπεδο του φαγητού που προσφέρει, κάτι που η πλειοψηφία των «gourmet» εστιατορίων δεν λαμβάνει καθόλου υπ’όψιν (για καλούς και κακούς λόγους), οπότε είναι και αυτό ένα πλεονέκτημα. Δυστυχώς, δεν έχω γνώμη για την λίστα κρασιών, καθώς η οικοδέσποινα είχε κάνει την εξαιρετική επιλογή του Όβηλου από το κτήμα Βιβλία Χώρα, το οποίο μας συνόδευσε σε όλο το γεύμα μας. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά που επίσης δεν δοκίμασα και έτσι δεν έχω καμία εικόνα. Αν κάποιος από εσάς έχει δοκιμάσει θα με ενδιέφερε να ακούσω γνώμες. Πηγαίντε λοιπόν!

Βασίλαινας

Βασίλαινας, Αιτωλικού 72 και Βιτωλίων, Πειραιάς, 2104612457
WiFi: Ναι
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: