Ακολουθούν spoilers

Η πιο εφιαλτικά όμορφη σειρά στην τηλεόραση επέστρεψε! Και με τι τρόπο! Η πρώτη σκηνή είναι εκρηκτικά όμορφα-βίαια χορογραφημένη από τον σκηνοθέτη Tim Hunter και που σύμφωνα με τον δημιουργό του Hannibal, Bryan Fuller (ίσως τον πιο συμπαθή άνθρωπο στο twitter), χρειάστηκε 20 ώρες να κινηματογραφηθεί, μετά από 2 βδομάδες προβών. Πρόκειται για μια full on εισαγωγή στην 2η σεζόν, πριν προλάβεις να θυμηθείς καλά-καλά τι έγινε στην πρώτη. Είχε προηγηθεί άλλη μια σκηνή μάχης πέρσι, όπου είχαμε εκπλαγεί, με το πόσο καλά μπορεί να εισαχθεί μια τόσο έντονα σωματική σκηνή στο ονειρικό σύμπαν της σειράς. Αυτή είναι ακόμη καλύτερη, γιατί συμβαίνει ανάμεσα στους Mads Mikkelsen (ο Dr. Hannibal Lecter) και Laurence Fishburne (ο πράκτορας Jack Crawford) μέσα στον «άντρο» του αγαπημένου μας ψυχοπαθή, στην … κουζίνα του. Μαχαίρια, ποδιές, ψυγείο (!) συμμετέχουν στην πάλη, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι προσδοκίες μας για φέτος στο κατακόρυφο.

Ο χώρος κοπής...

Ο χώρος κοπής…

Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο, έχουμε και μεγάλη παρουσία της δόκτωρος Bedelia Du Maurier, προσωπικής ψυχιάτρου του Hannibal, την οποία υποδύεται η Gillian Anderson, σε μια από τις πιο ταιριαστές επιλογές casting. Και απ’ότι φαίνεται, η Bedelia (πόσο αισθησιακό το όνομα;!) δεν είναι τόσο αδαής όσον αφορά τα μυστικά του ασθενούς της. Αλλά πόσα ξέρει; Και γιατί πρέπει να προστατεύσει και τον ίδιο της τον εαυτό, λέγοντας ψέματα για τον Hannibal; Ο οποίος, για πρώτη ίσως φορά, δείχνει πραγματικά συναισθήματα, αποκαλύπτωντας ότι του λείπει ο Will Graham, ότι τον θεωρεί φίλο του, τον μόνο φίλο που έχει προφανώς. Έχει ενδιαφέρον αυτή η πλευρά του πρωταγωνιστή, γιατί μας κάνει να ταυτιστούμε με κάποιο τρόπο μαζί του και τον εμποδίζει από το να γίνει ένας γκροτέσκος, ψυχοπαθής, καννίβαλος.

Η Gillan Anderson ως δρ. Bedelia Du Maurier

Η Gillan Anderson ως δρ. Bedelia Du Maurier

Και βέβαια, έχουμε τον κακομοίρη, τον Will Graham. Ή μήπως όχι; Μετά από μια σεζόν που τον βύθιζε σε ένα χωρίς ελπίδα, άρρωστο μυαλό, φέτος ο Will, μπορεί να είναι πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού (σε μια κατάσταση που αντιστρέφει εντελώς την εικόνα της σιωπής των αμνών), αλλά επιτέλους με καθαρή σκέψη. Ξέρει ποιο είναι το τέρας και απλά πρέπει να θυμηθεί πως ο Hannibal κατάφερε να τον φτάσει σε αυτό το σημείο. Η σκηνή όπου τρώγοντας το φαγητό της φυλακής, θυμάται πως ο Lecter έβαλε στο στομάχι του το αυτί, είναι ανατριχιαστική. Όμως δεν είναι αβοήθητος πλέον ο Will και όλοι ξέρουμε πως αργά ή γρήγορα θα έρθει αντιμέτωπος με τον «φίλο» του, χωρίς κάγκελα να τους χωρίζουν.

Will behind bars

Will behind bars

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τον φόνο (ή μάλλον φόνους) της εβδομάδας (βάλε και 2βδόμαδου), με έναν δολοφόνο που συλλέγει ανθρώπους με δέρματα όλης της χρωματικής παλέτας. Μέσα από αυτή την ιστορία μας παρουσιάζεται η χειρότερη σκηνή του επεισοδίου, μέσα σε μια στρογγυλή δεξαμενή γεμάτη πτώματα, η οποία παράλληλα είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Αυτή είναι και η τεράστια δύναμη της σειράς: η ιδιαίτερη αισθητική της. Είτε στα κοστούμια του Hannibal, είτε στα όνειρα του Will, είτε στα δείπνα που προετοιμάζει ο καννίβαλος Lecter, είναι έκδηλη μια νοσηρή και ισοπεδωτική ομορφιά. Στο πρώτο αυτό επεισόδιο 2 σκηνές ξεχωρίζουν: το πιάτο kaiseki που προσφέρει ο Hannibal στον Jack Crawford και  οι σκηνές ψαρέματος που φαντάζεται ο Will (τον οποίο υποδύεται καταπληκτικά ο Hugh Dancy).

Kaiseki

Kaiseki

Είμαστε σε αναμονή της συνέχειας και ανυπομονούμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η καλύτερη, αυτή τη στιγμή, σειρά της τηλεόρασης. Ναι, είμαστε κι εμείς Fannibals!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: