Οι Choosy Bastards & Co. δείπνησαν στο punk bistrot «Θείο Τραγί» και σας μεταφέρουν τις απόψεις τους για την κουζίνα, τις γεύσεις σε αφρούς και τις περιέργες ονομασίες πιάτων («Το Βατερλό των Δύο Γελοίων» κανείς;).

Θείο Τραγί - Σαλάτα ντομάτα

Θείο Τραγί – Σαλάτα ντομάτα

Ένα ακόμη bistrot στην σχεδόν κορεσμένη περιοχή των Πετραλώνων ή όχι; 

Angela: Και ναι και όχι. Ναι, γιατί ο χώρος (ειδικά αυτός του bar εμπρός) και η νοοτροπία του μαγαζιού, είναι η γνωστή της περιοχής. Χύμα, ψιλο-φοιτητικά, «εναλλακτικά». Όχι , γιατί το φαγητό είναι πολύ άνω των προσδοκιών και σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως της σούπας με μαραθόριζα) συναγωνίζεται πανάκριβα gourmet εστιατόρια.

Enigmatique:  Λόγω διακόσμησης δεν θα το έλεγες «punk bistrot». Εικάζω ότι κατατάχθηκαν σε αυτή την κατηγορία λόγω της κουζίνας τους. Δεν θα έλεγα ότι ο χώρος αποπνέει κάτι το punk, ούτε παραπέμπει σε bistrot. Η ποιότητα των πιάτων δε, είναι ανώτερη όλων των γύρω bistrot/εστιατορίων.

Θείο Τραγί - Ριζότο κολοκύθας με λευκή σοκολάτα και τραγανό μπισκότο από ξηρούς καρπούς

Θείο Τραγί – Ριζότο κολοκύθας με λευκή σοκολάτα και τραγανό μπισκότο από ξηρούς καρπούς

Ο χώρος έχει κάτι από την ατμόσφαιρα του βιβλίου (του Γιάννη Σκαρίμπα) με τον ομώνυμο τίτλο;

Α: …. Δεν το έχω διαβάσει….

Ε: «Σπασμένο καράβι να ‘μαι πέρα βαθιά/ έτσι να ‘μαι/ με δίχως κατάρτια με δίχως πανιά». Μπορείς και να τον πεις punk τον Γ. Σκαρίμπα. Οι διακοσμητικές πινελίες βασισμένες σε πλοία κάτι φέρνουν από την ατμόσφαιρα των βιβλίων του. Μέχρι εκεί.

Θείο Τραγί - Λαυράκι με σταμναγκάθι, πουρέ σελινόριζας και τσιπς πατάτας

Θείο Τραγί – Λαυράκι με σταμναγκάθι, πουρέ σελινόριζας και τσιπς πατάτας

Είναι πράγματι εκπληκτική η σχέση ποιότητας-τιμής; Φήμες λένε οτι μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα επιπέδου «Funky Gourmet» σε αρκετά χαμηλότερες τιμές.

Α: Ισχύει. Δεν είναι βέβαια όλα τα πιάτα σε τόσο υψηλό επίπεδο (θα ήταν αστείο να έλεγα κάτι τέτοιο), αλλά ο μέσος όρος των πιάτων είναι σαφώς σε επίπεδα καλών εστιατορίων. Με μόνη διαφορά την πολύ καλύτερη τιμή!

E: Κάποια από τα πιάτα (π.χ. σούπα με μαραθόριζα, αφρό μπέικον & σεβίτσε γαρίδας)  ήταν εκπληκτικά. Εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός. Γενικά, πληρώσαμε €26/άτομο (τραπέζι 6 ατόμων και με 3 μπουκάλια κρασί) για ποιότητα φαγητού την οποία θα βρεις σε διπλάσιο – πιστεύω – κόστος και σε διαφορετικό περιβάλλον.

Θείο Τραγί - Πανσέτα με πουρέ σελινόριζας

Θείο Τραγί – Πανσέτα με πουρέ σελινόριζας

Τι παίζει με τον αφρό μπέικον-σφενδάμου; Οι αφροί δεν είναι too much early ’00s? Αξίζει πράγματι η δοκιμή;

Α: Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΑ τα πιάτα είχαν έναν αφρό. Ίσως δίνει την ψευδαίσθηση του gourmet, ίσως πλέον είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Πάντως δεν κάνει πλέον την εντύπωση που έκανε πριν κάποια χρόνια. Είναι μια μόδα που μπορούμε να την αφήσουμε πίσω. Ή να χρησιμοποιείται απλά σε ορισμένα πιάτα ως decor.

Ε: Χμμ, δε νομίζω σε όλα. Και στην σούπα («μας έπρηξες με αυτή τη σούπα») ταίριαζε ιδανικά. Αλλά ναι, αν πάμε με τις επιταγές της μόδας, είναι too much early ’00s. Βέβαια μπορεί ο chef να μην έχει την ανάγκη ούτε και σκοπό να καινοτομήσει. Απλά να προσφέρει νόστιμα πιάτα. Και το πέτυχε.

Θείο Τραγί - Ganache σοκολάτας με μπισκοτάκια από φυστίκι

Θείο Τραγί – Ganache σοκολάτας με μπισκοτάκια από φυστίκι

Τι θα ήθελες να δεις παραπάνω στο μενού;

A: Λίγο πιο εμπλουτισμένη λίστα κρασιών. Με τόσο καλό φαγητό θα ήθελα να έχω περισσότερες επιλογές σε κρασί.

Ε: Συμφωνώ απολύτως με την Αγγελική. Οι ετικέτες κρασιού ήταν λίγες. Πιστεύω είναι θέμα χρόνου ο εμπλουτισμός της κάβας.

Θείο Τραγί - Lemon pie

Θείο Τραγί – Lemon pie

Κάτι που σε χάλασε;

Α: Ο χώρος δεν με ενθουσίασε. Και ειδικά ο πίσω χώρος για φαγητό, είναι πολύ απομονωμένος και λίγο «κρύος» σε σχέση με το bar. Επίσης, τεράστιο πρόβλημα ήταν η μυρωδιά της κουζίνας. Ήταν πολύ έντονη και ενοχλητική την ώρα που τρώγαμε και όταν φύγαμε βρωμούσαν ρούχα/μαλλιά λες και τηγάνιζα 2 ώρες. Κάντε κάτι με το εξαερισμό. Δεν έχω βρει ένα μαγαζί στην Ελλάδα με καλό εξαερισμό. Ο βασικός λόγος που δεν θέλω να πηγαίνω στο Vezene πλέον είναι αυτή η «φαγητίλα» που μένει πάνω σου και την συνειδητοποιείς περισσότερο όταν φεύγεις. Κι εκεί μιλάμε για 3πλάσιο λογαριασμό, έτσι;

Ε: Τον χώρο θα τον περιέγραφα ως λίγο αδιάφορο και ίσως ψυχρό (ειδικά στον χώρο του εστιατορίου, όχι του μπαρ, ο οποίος προηγείται). Έχει κάποιες αξιοπρόσεχτες λεμπτομέρειες όπως προανέφερα, αλλά μέχρι εκεί. Κάτι διαφορετικό θέλει και σε αυτόν τον τομέα.

Τελικά πόσο Punk είναι; Δικαιολογεί τον τίτλο του;

Α: Δεν έχω ιδέα. Δεν άκουγα καθόλου την μουσική! Κρίμα…

E: Σύσσωμη η παρέα είχε να βρεθεί καιρό οπότε μιλάγαμε συνεχώς και δεν πρόσεξα καθόλου τη μουσική. Αν με ρωτήσεις τι άκουσες, δεν θυμάμαι ούτε ένα κομμάτι. Κάτι το οποίο είναι καλό (για την κουζίνα). Θα ήθελα να κάτσω στο μπαρ την επόμενη φορά για να σχολιάσω επί του θέματος.

Θείο Τραγί, Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 2103410296
WiFi: Ναι
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ασφαλώς!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: