Για το Stinking Bishop μπορώ να έχω μια αρκετά καλή άποψη, καθώς  έχω πάει πολλές φορές, τις περισσότερες μεσημέρι. Πρόκειται για ένα wine-bar-restaurant επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, πολύ μικρούλι και ιδιαίτερα αγαπητό μου. Ο μέσα χώρος είναι τετράγωνος με 4-5 τραπέζια και ένα μικρό bar στα αριστερά. Τα καλοκαίρια βγαίνουν και 2-3 τραπεζάκια έξω.

Stinking Bishop

Stinking Bishop

Είναι ιδιαίτερα όμορφος ο χώρος και ήταν ο πρώτος λόγος που το επισκέφθηκα, αλλά το χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι (όπως υπονοεί και το όνομά του) τα τυριά. Γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν αρκετά τυριά εισαγωγής, τα οποία δεν βρίσκονται εύκολα σε άλλα wine bars. Κάποιες φορές δυστυχώς τα καλύτερα τυριά, όπως το ομώνυμο Stinking Bishop, είναι εν ελλείψει, καθώς η παγκόσμια παραγωγή είναι μικρή και η εισαγωγή τους γίνεται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μαγαζί. Μαζί με ένα ποτήρι κρασί είναι ιδανική πρόταση για απόγευμα ή βραδάκι.

Stinking Bishop Interior

Stinking Bishop Interior

Ωστόσο, είναι πολύ καλή και μια πιο χορταστική πρόταση, καθώς υπάρχει μικρός, αλλά ικανότατος κατάλογος με ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά. Έχω δοκιμάσει γευστικότατα sandwich, πολύ νόστιμες και φρέκιες σαλάτες, καταπληκτικό σολομό, λαυράκι με κινόα καθώς και μοσχάρι τατάκι. Αλλά οι αγαπημένες μου είναι οι σούπες! Το καλοκαίρι ντοματόσουπα gazpacho ή δροσερότατη αγγουρόσουπα με λίγο σολομό και εδώ και μια εβδομάδα υπάρχει και ζεστή σούπα μανιταριών με αφρό τρούφας. Μιας και η τρούφα δίνει γεύση παντού και είναι εύκολο να νοστιμίσει ακόμα και ένα ουδέτερο πιάτο, δοκίμασα αρχικά την σούπα χωρίς τον αφρό. Ήταν πεντανόστιμη και την προτείνω ανεπιφύλαχτα. Νέα άφιξη και απόλυτα προτεινόμενη στους πατατοφάγους, είναι οι baby πατάτες με αυγό μελάτο και chorizo Iberico.

Baby potatoe

Baby potatoes

Βέβαια, βάση δίνεται και στο κρασί με πολλές (πάνω από 10 σε λευκό και άλλες τόσες σε κόκκινο) επιλογές και σε ποτήρι. Το πολύ καλό όμως είναι, ότι ακόμα και αν η ετικέτα που θέλετε να δοκιμάσετε προσφέρεται μόνο σε μπουκάλι, το πιο πιθανό είναι ότι θα το ανοίξουν για εσάς και θα σας το προσφέρουν και σε ποτήρι. Το service λοιπόν είναι παραπάνω από καλό. Ανεπιτήδευτο, ειλικρινές και φιλικό. Οι άνθρωποι του Stinking Bishop σε κερδίζουν και γι’αυτό το λόγο έχουν επιτύχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ασχολούνται προσωπικά, σερβίρουν καλό φαγητό σε δίκαιες τιμές και έχουν δημιουργήσει έναν φιλόξενο χώρο. Και βέβαια θα ξαναπάω πολλές φορές.


Stinking Bishop, Πατριάρχου Ιωακέιμ 43, Κολωνάκι, 2130263656
WiFi: Ναι
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: