Όταν πρωτάκουσα για το άνοιγμα ενός νέου μπιστρό στην Καλλιθέα από πρώην διαγωνιζόμενο μάγειρα στην τηλεοπτική εκπομπή Masterchef 2 δεν μπορώ να πω ότι έδωσα μεγάλη προσοχή. Ακόμη περισσότερο δε επειδή άνοιξε στο χώρο του πρώην μαγέρικου της Νάγιας, μιας από τις πιο τίμιες ταβέρνες στην Αθήνα με υπέροχες γεύσεις, η οποία είχε δυστυχώς ένα τόσο άδικο, τραγικό τέλος.

Ανθός Γεύσεων - Εσωτερικό

Ο Ανθός Γεύσεων, έχοντας στο τιμόνι έναν chef, συμπαθή στους ανθρώπους των media, τον Γιώργο Γεράρδο, κατάφερε να δημιουργήσει κατ’αρχήν ένα κομψό χώρο με άποψη και μια κουζίνα με λίγα αλλά νόστιμα πιάτα βασισμένη σε επιλεγμένες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.

Ο χώρος είναι μικρός αλλά μελετημένος, ένα μίγμα στυλ που θυμίζει κάτι μεταξύ παλιάς ταβέρνας, καπηλειού και μπυραρίας, με έντονη την παρουσία του σκούρου ξύλου στα τραπέζια, στα βαρέλια (!) και στην οροφή. Βαρύ ύφος που σπάει κάπως από τις χρωματιστές καρέκλες (θυμίζουν αυτές που είχαν παλιά στα σχολεία οι καθηγητές) και τα υπέροχα πλακάκια (σαν αυτά στα νεοκλασικά σπίτια Αθήνας) στο πάτωμα αλλά και σε μερικά από τα τραπέζια.

Επισκεφτήκαμε τον Ανθό αρκετά μετά αφότου άνοιξε, έτσι για να περάσει το buzz της αρχής και να  το δούμε σε κανονική λειτουργία. Πράγματι βράδυ Τρίτης είχαν 4-5 παρέες και ήταν άνετα. Είχαμε ακούσει ότι σερβίρουν κρέας μαύρου χοίρου και πήγαμε ειδικά για αυτό αλλά, ω της ατυχίας, δεν είχαν εκείνο το βράδυ!

Τέλος πάντων, πήραμε ένα λευκό house wine (εμφιαλωμένο) για να πνίξουμε το παράπονο και βουρ στα πρώτα. Πήραμε:

  • Πατατοσαλάτα με κρεμμύδι, ντομάτα σε κυβάκια, άνηθο και προσούτο, η οποία σερβιρίστηκε κρύα (γενικά την προτιμώ ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) αλλά ήταν απλή και νόστιμη, με το προσούτο να προσθέτει χαρακτήρα.
  • Διπλοκαπνιστή μελιτζανοσαλάτα, μια γεύση σαν την αγιορείτικη με έξτρα αψάδα από την κοπανιστή που τη συνόδευε.

Ανθός - μελιτζανοσαλάτα 550

Στη συνέχεια τα κυρίως:

  • Λουκάνικα αγριογούρουνου με πουρέ πατάτας, ένα ρουστίκ αλλά όχι τόσο βαρύ τελικά πιάτο, ιδανικό για sausage lovers.
  • Μπιφτέκια από βουβαλίσιο κιμά επίσης με πουρέ (passe-partout απ’ότι φαίνεται) και πράσινη σαλάτα. Καλύτερα από αλλού, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο σαν είδος κρέατος τελικά.

Ανθός - Λουκάνικα με πουρέ 550

Στα γλυκά δυστυχώς δεν δοκιμάσαμε την πάβλοβα γιατί κάπου χρησιμοποιούν ούζο στην παρασκευή, και οι υπόλοιποι της παρέας φοβήθηκαν το τελικό αποτέλεσμα. Αντ’αυτής πήραμε το φοντάν σοκολάτας με κρέμα από κάρδαμο, υποτιθέμενα το καλύτερο γλυκό αλλά το συγκεκριμένο βράδυ ήταν μάλλον αποτυχημένο (πολύ υδαρές). Ευτυχώς το δεύτερο γλυκό, η γρανίτα βερίκοκου με σως κεράσι, ήταν πολύ δροσιστική και χωνευτική. Αν μου επιτρέπεται μια πρόταση, πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο αν φτιαχνόταν σορμπέ, πιο σωστό για εστιατόριο αλλά και πιο βολικό για να το μοιραστεί η παρέα.

Γενικά φύγαμε ικανοποιημένοι, χωρίς να ξετρελαθούμε βέβαια και παρά κάποιες αστοχίες όλα ήταν νόστιμα και σχετικά οικονομικά, ένα απλό κίνητρο να ξαναπάει κανείς.

Σημ. Η πρώτη φωτογραφία είναι από τη σελίδα του μπιστρό στο fb.


Ανθός Γεύσεων, Ευαγγελιστρίας 96 & Καλλιθέα, 2130271631
WiFi: Ναι
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: