Το Χαλάνδρι ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το hotspot νυχτερινής ζωής των βορείων προαστίων. Έχει γίνει αρκετά δύσκολη λοιπόν η επιλογή αλλά το περασμένο Σάββατο βρήκαμε κάτι πολύ καλό.

Αφού διασχίσαμε τον πεζόδρομο της οδού Ηρακλείου με τα άπειρα café/bar (νομίζω ότι έχει πιο πολύ appeal σε 20-something), στρίψαμε αριστερά στην οδό Σωκράτους και φτάσαμε έξω από το “Κώνειο” bar.

Η είσοδος του μπαρ (νεοκλασικό σπίτι χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα) σε προϊδεάζει θετικά με το πολύ όμορφο λογότυπο και τον συνδυασμό πέτρας/ξύλου στον διάδρομο που οδηγεί στο εσωτερικό του μπαρ.

Κώνειο - The Bar - εξωτερικός χώρος

Κώνειο – The Bar – εξωτερικός χώρος

Η τετραμελής ομάδα του μπαρ έχει δώσει ιδιαίτερο στυλ στο χώρο, ο οποίος φιλοξενεί και έργα καλλιτεχνών κάθε μήνα (πραγματοποιήθηκε ειδική μελέτη για τον φωτισμό της αίθουσας των εκθέσεων). Παλέτες έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του μπαρ καθώς και των καθισμάτων. Ξεχωριστό χρώμα δίνουν και τα φυτά που στολίζουν καλαίσθητα όχι μόνο τον εξωτερικό χώρο αλλά και τον εσωτερικό. Μάλιστα στο δεύτερο όροφο υπάρχει και το «πράσινο δωμάτιο».

Μάθαμε πως οι DJ αλλάζουν αρκετά συχνά, οπότε ανάλογα με την ημέρα που θα επισκεφθείτε το μπαρ, θα έχετε και διαφορετικά ακούσματα. Εμείς πήγαμε Σάββατο (συνήθως «παίζω μουσική για να ευχαριστήσω τους πάντες» ημέρα) και ακούσαμε στην αρχή funky ρυθμούς και στη συνέχεια hip/hop, rap και προς το τέλος reggae.

Ελάχιστα από τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν γνωστά σε εμάς αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να πούμε ότι οι μουσικές επιλογές ήταν πάρα πολύ καλές. Είχαμε πολύ καιρό να πετύχουμε DJ ο οποίος να «δένει» τη μουσική άψογα, καθώς πέρναγε από τα διάφορα στυλ μουσικής και από κομμάτι σε κομμάτι τόσο καλά. Τελευταία έχουμε βρεθεί σε μπαρ στα οποία ο DJ (ο Θεός να τον κάνει) αναμιγνύει μουσικά στυλ με φοβερή…αποτυχία (προφανώς γι’αυτό φταίει το γεγονός οτι ο καθένας δηλώνει πια DJ).

Κώνειο - The Bar - Μπάρα

Κώνειο – The Bar – Μπάρα

Και κλείνουμε με ένα από τα πιο σημαντικά feature ενός μπαρ, τα ποτά. Συνδυασμός σωστής ποσότητας αλκοόλ (έως υπέρ του δέοντος σε cocktail όπως η caipirinha, όχι ότι μας χαλάει) και καλών τιμών (€7 το cocktail, €5 το ποτό). Μπορεί να πετύχετε και σε ημέρα «κερνάμε την τρίτη μπυρα»!

All in all, αυτό το δηλητήριο θα το ξαναπιούμε ευχαρίστως!

*Οι φωτογραφίες είναι από τη Facebook page του μπαρ.


Κώνειο – The Bar, Σωκράτους 23 & Χαλάνδρι, 21 1012 0921
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι (αυλή)
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: