Κυριακή βράδυ και οι Choosy Bastards (& Co.) ψάχνουν για κάτι καινούργιο μετά τα early drinks. Οι προτάσεις έπεσαν βροχή και μετά από debate και μια σύντομη βόλτα βρεθήκαμε έξω από το Twin Peaks Coffee & Bistro Bar.

Κοντοσταθήκαμε έξω από το μαγαζί γιατί λέμε «Suede παίζει;». Και πράγματι μπαίνοντας στο μαγαζί η φωνή του Brett Anderson μας προετοίμασε για μια ευχάριστη έκπληξη.

Twin Peaks - εσωτερικός χώρος

Twin Peaks – εσωτερικός χώρος

To interior design μας κέρδισε αμέσως με τα ιδιαίτερα φωτιστικά, καθρέφτες, βάζα και την αφθονία από γλάστρες, ζαρντινιέρες γεμάτες με πολύχρωμα άνθη. Η μπάρα, κλασσική (έως ευχάριστα παλιομοδίτικη) με μάρμαρο και μια ξύλινη κασετίνα με διάφορα είδη τσαγιού. Πίσω από τη μπάρα μια παλιά βιβλιοθήκη, που έχει πια διάφορα ποτά αντί για βιβλία.

Το πρώτο πράγμα που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν μια φιάλη μπύρας με το όνομα «Ionian Epos» (τι όνομα!). Ανοίξαμε τον κατάλογο και ενημερωθήκαμε για την μικρό-ζυθοποιία που τις παράγει καθώς και για τις ποικιλίες. Στο κυρίως μενού, την προσοχή μας τράβηξαν τα όνοματα των cocktails, τα οποία – καθόλου τυχαία – είναι εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες της ομώνυμης cult τηλεοπτικής σειράς των 90s.

Ionian Epos (epic) beer and cocktails!

Ionian Epos (epic) beer and cocktails!

Παραγγέλνοντας  τα cocktails μας παρατηρήσαμε όμως, ότι η σερβιτόρα ήταν και barwoman με αποτέλεσμα η παρασκευή τους να κρατήσει κάμποση ώρα (και να πω, ότι όσο για τη δικιά μου επιλογή «Whiskey Crusta» δεν ενθουσιάστηκα και ιδιαίτερα.)

Καταλαβαίνω ότι λόγω των καιρών και δεδομένου του μεγέθους του καταστήματος ίσως να μην έχουν την ευχέρεια να έχουν και σερβιτόρα και barwoman αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θεωρείται αναγκαίο (αν θέλεις ας πούμε να προσφέρεις και cocktail αντάξια ένος ονόματος όπως «Log Lady» ας πούμε, ε;). Η κοπέλα που μας σέρβιρε τα ποτά (και ανανέωνε τα ποτήρια μας με νέρο όποτε χρειαζόταν) ήταν εξυπηρετικότατη αλλά πως να προλάβει να κάνει καλά και τις 2 δουλειές;

Twin Peaks Menu

Twin Peaks Menu

Το πιο δυνάτο σημείο όμως του Twin Peaks είναι η μουσική του. Από το στύλ του μαγαζιού δεν θα περίμενες να ακούσεις πάρα πολύ καλή αμερικάνικη ροκ μουσική. Τα bar στην Αθήνα παίζουν κατά 99% English rock-pop και για να ακούσεις american rock «πρέπει» να πηγαίνεις στο Intrepid Fox ή σε 3-4 ακόμη που το στυλ τους διαφέρει εντελώς από αυτό του Twin Peaks. Kudos to Twin Peaks!

Αφου δώσαμε τα συγχαρητήρια μας στο DJ, μας ενημέρωσε ότι παίζει κάθε Κυριακή και συμφωνήσαμε να γίνει το στέκι του καλοκαιριού μετά από αυτά τα νέα! Θα πάμε όμως και μια άλλη μέρα για να δούμε και τις υπόλοιπες μουσικές επιλογές.

Το cafe-bar έχει και τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο καθώς και πατάρι το οποίο διαθέτει και άνετο καναπέ.

Την επόμενη Κυριακή θα είμαστε και πάλι εκεί.

Update: Ξαναπήγαμε 2 φορές και η μουσική ήταν διαφορετική κάθε φορά. Πρέπει επίσης να δοκιμάσετε το πολύ δροσιστικό Αperol Spritz.


Twin Peaks Coffee & Bistro Bar, Βουλής 45, Αθήνα, 211 4035947
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι (στα τραπεζάκια έξω)
Θα ξαναπάς: Ναι!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: