Το concept 2-σε-1 εστιατόριο+μπακάλικο στον ίδιο ή σε γειτονικούς χώρους καλά κρατεί στην πρωτεύουσα της “μεζεδοκατάστασης”, τη Θεσσαλονίκη. Μετά το Έργον για το οποίο γράψαμε μερικούς μήνες πριν, το ίδιο “έργο” βλέπουμε και στο Σέμπρικο της οδού Φράγκων.

Το Σέμπρικο άνοιξε αρχικά σαν εστιατόριο, νεοταβέρνα πείτε το όπως θέλετε, και στη συνέχεια προστέθηκε το μπακάλικο, το οποίο μάλιστα πρέπει να διασχίσεις για να μπεις στο χώρο του φαγητού. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν στο αρχικό πλάνο των ιδιοκτητών ή μπήκε για να δώσει προστιθέμενη αξία στην εντύπωση για την ποιότητα του φαγητού, το οποίο ούτως ή άλλως δεν μας απογοήτευσε.

Ο χώρος, απλός και ξεκούραστος στο μάτι δεν ενθουσιάζει αλλά και δεν ενοχλεί. Μετά από πολλά έχω καταλήξει ότι είναι προτιμότερος ένας απλός ή low-budget χώρος με πραγματικά προσεγμένες παρασκευές φαγητών παρά ένας υπερμελητημένος χώρος με μέτρια φαγητά.

Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά ορεκτικών και κυρίως πιάτων στα οποία είναι εμφανής η χρήση ποιοτικών πρώτων υλών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ποικιλίες τυριών τα οποία διατίθενται προς πώληση στο μπακάλικο, κάποιες ελληνικές τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και αρκετά κρέατα με star πιάτο τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με γλάσο ροδιού και τρούφα.

Το επισκεφτήκαμε με ένα φίλο μου, νωρίς ένα μεσημέρι Κυριακής και σταθήκαμε τυχεροί που βρήκαμε τραπέζι γιατί μετά από λίγο γέμισε ασφυκτικά με κόσμο όλων των ηλικιών αλλά και με πολλές οικογένειες, πράγμα που για μένα είναι δείκτης καλής ποιότητας αλλά δυστυχώς και πηγή θορύβου, μια που αρέσκονται συνήθως να φωνασκούν. Βέβαια το καλοκαίρι με τα τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο ίσως να είναι καλύτερα. Προσοχή όμως μου είπαν ότι μπορεί να πετύχεις κάποια live μερικές φορές με ελληνική έντεχνη μουσική (λόγος να μην πας, για μένα τουλάχιστον) αλλά τι να πω σε άλλους αρέσει.

Στο ψητό τώρα. Με την ατυχία που με δέρνει η παρέα μου ήταν σε δίαιτα μετά τις γιορτές, οπότε πήραμε μόλις 3 πιάτα, σαλάτα-ορεκτικό-κυρίως, ένα πραγματικό όνειδος δηλαδή για δύο άντρες! Η σαλάτα με τρυφερό σπανάκι, ντοματίνια, παρμεζάνα και σως βαλσαμικού (ΟΚ, όχι τόσο ελληνική) ήταν μια δροσερή λύση για να συνοδεύσουμε μια τέλεια παρασκευασμένη λεπτή σφακιανή πίτα με μυζήθρα, μέλι και σουσάμι την οποία θα έτρωγα κάθε μέρα για πρωϊνό αν με κάποιο μαγικό τρόπο βρισκόταν στο τραπέζι μου.

Στα κυρίως και πάλι η παρέα μου δείλιασε μπροστά στην υπερμεγέθη σπαλομπριζόλα-σπεσιαλιτέ οπότε παραγγείλαμε ένα προσωπικό αγαπημένο πιάτο, το μοσχαρίσιο συκώτι, το οποίο ήρθε σε μια βαριά βερσιόν, λουσμένο σε κρασάτη σως σκορδοβούτυρου μαζί με τέλεια χοντροκομμένα μανιτάρια για παρέα. Αν και λίγο σκληρό, το τσακίσαμε συνοδεία χύμα κόκκινου κρασιού και νοστιμότατου χειροποίητου ψωμιού.

Για όλα αυτά πληρώσαμε 25 ευρώ, αρκετά ικανοποιητική τιμή για την ποιότητα και τη νοστιμιά των πιάτων. Και επειδή όπως καταλάβατε έχω αρκετά απωθημένα με πιάτα που δεν δοκίμασα, θα σπεύσω πολύ ευχαρίστως την επόμενη φορά που θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη.


Σέμπρικο, Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, 2310557513
WiFi: Ναι
Smoking: στα εξωτερικά τραπέζια
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: