Πρόκειται για την τελευταία δουλειά της Amy Sherman-Palladino, πασίγνωστη σε όλους μας για μια από τις πιο αγαπημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, το θρυλικό Gilmore Girls! Η πρώτη σεζόν των Bunheads ξεκίνησε στην αρχή του περσινού καλοκαιριού και με μια διακοπή 5 μηνών, τελείωσε τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς ακόμα δεν ξέρουμε αν θα ανανεωθεί για 2η χρονιά, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν και τα υψηλότερα.

Sutton Foster

Sutton Foster

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η πολύ ταλαντούχος Sutton Foster, γνωστή από την θητεία της σε musicals του Broadway. Απαστράπτουσα παρουσία, με αληθινά λαμπερό χαμόγελο και ικανή να απαγγείλει σε ρυθμό πυροβόλου το πυκνογραμμένο σενάριο της Amy Sherman-Palladino. Η ηρωίδα που υποδύεται, η Michelle Simms, είναι χορεύτρια στο Las Vegas, με όνειρα να δουλέψει κάποτε στο Broadway, κάτι που δεν έχει καταφέρει και με τα χρόνια να έχουν περάσει, φοβάται ότι δεν θα καταφέρει ποτέ. Παντρεύεται πάνω στο μεθύσι μιας βραδιάς τον μεγαλύτερο θαυμαστή της, τον Hubbell, ο οποίος την παίρνει μαζί του στην μικρή πόλη της California όπου ζει, το … Paradise! Όνομα και πράγμα, μιας και το Paradise είναι παρόμοιο με το Stars Hollow, στο πιο ζεστό του όμως. Η Amy Sherman-Palladino δημιουργεί ένα πλέγμα από απίθανους και αξιολάτρευτους β΄ρόλους και μια γενικότερη feelgood ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζει να κάνει.

Kelly Bishop is Fanny, the owner of Paradise's dance school

Kelly Bishop is Fanny, the owner of Paradise’s dance school

Πεθερά της Michelle είναι η «Emily Gilmore», γνωστή και ως Kelly Bishop, καθηγήτρια χορού στο Paradise. Οι έφηβες μαθήτριες της: Sasha, Boo, Ginny και Melanie συμπληρώνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι οποίοι είναι αρκετοί και έτσι δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση στα πρώτα επεισόδια. Και όχι μόνο. Είναι μια αλλόκοτη σειρά που συστήνει πολλούς βασικούς ρόλους, πολλές ιστορίες που νομίζεις ότι είναι αυτές που θα ακολουθήσει η σειρά για πολλά επεισόδια, αλλα τελικά παρατάει και δοκιμάζει κάτι άλλο. Αυτό όμως είναι και το προτέρημα: δεν υπάρχει σταθερή δομή, συνεχώς εκπλήσσεσαι, η Amy Sherman-Palladino πειραματίζεται και αν και μπορεί να σε ξενίσει, σε κρατάει πάντα σε ενδιαφέρον.

The bunheads

The bunheads

Μεγάλο πλεονέκτημα οι σκηνές χορού με αποκορύφωμα την ερμηνεία της Sasha στο Istanbul (Not Constantinople). Ίσως η καλύτερη σκηνή αυτής της πρώτης σεζόν:

Επίσης, ειλικρινά από το πουθενά, εμφανίζονται απίστευτες σκηνές οικειότητας και συναισθηματικής δύναμης που δείχνουν τις τρομερές δυνατότητες που έχει το Bunheads. Ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι του ABC family θα ανανεώσουν τη σειρά για άλλη μια χρονιά και θα αφήσουν την πληθώρα των αγαπημένων μας χαρακτήρων να εξελιχθούν όπως τους αξίζει.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: