Sex, ξύλο και ένα αρχετυπικό σενάριο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης σεζόν του Banshee, της τελευταίας σειράς με το όνομα της οποίας συνδέεται ο σπουδαίος Alan Ball. Αυτή ήταν και η αφορμή για να την ξεχωρίσω στην πληθώρα νέων σειρών και πάνω στο όνομά του στηρίχθηκε η προώθηση του Banshee. Ωστόσο, ο Alan Ball δεν είναι ο δημιουργός αλλά ένας από τους executive producers του Banshee, με βασικούς σεναριογράφους και δημιουργούς τους Jonathan Tropper και David Schickler. Βέβαια, μπορείς εύκολα να δεις ομοιότητες με την πρόσφατη δουλειά του Alan Ball, το True Blood: μικρή επαρχιακή κοινωνία με αρκετούς weirdos, πρωταγωνιστές με θεσπέσια σώματα, transgender β ρόλος (βλ. Lafayette). Αλλά Eric Northman δεν έχουμε!

The good guy

The good guy

Στην θέση του όμως (του αηδιαστικά όμορφου, δηλαδή), σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Anthony Starr, έναν διάσημο κλέφτη που βγαίνοντας από τη φυλακή μετά από αρκετά χρόνια, ψάχνει να βρει την χαμένη αγαπημένη του, η οποία με νέα ταυτότητα και οικογένεια ζει στην μικρή πόλη Banshee. Έτσι, ο σκληρός πρωταγωνιστής μας, με την μαλακή καρδιά όμως(!), υποδύεται τον νέο σερίφη της πόλης, τον Lucas Hood και προσπαθεί να κερδίσει τη ζωή που θεωρεί ότι του αξίζει πίσω. Στο ενδιάμεσο ρίχνει άφθονο ξύλο (ΑΦΘΟΝΟ όμως), γαμάει τις μισές γυναίκες της πόλης (μαζί και μια barely legual Amish – τα΄θελε βέβαια κι εκείνη, να το πούμε αυτό) και αποκτά μια ιδιαίτερη σχέση με τον κακό της πόλης, τον Kai Proctor, που υποδύεται ο εκπληκτικός Ulrich Thomsen.

The bad guy

The bad guy

Παράλληλα, γνωρίζουμε διάφορους χαρακτήρες και πολλές-πολλές υποπλοκές, κάποιες ομολογουμένως αρκετά ενδιαφέρουσες. Πολύ καλό ήταν το επεισόδιο-flashback από την παραμονή του Hood στη φυλακή με μια εφιαλτική πλοκή, όπου δόθηκαν και κάποιες εξηγήσεις για το γιατί φαίνεται να μην φοβάται κανέναν στη πόλη και γιατί ρίχνει τόσο … ξύλο! Η ιστορία του πατέρα (Β΄ανδρικός villain ρόλος) της συμπρωταγωνίστριας και συμπαραγωγού Ivana Milicevic, έχει επίσης ενδιαφέρον αν και εντελώς αρχετυπική, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχτείς από την αρχή. Σε ρόλο μπράβου του «πατέρα», συμπρωταγωνιστεί και ο Έλληνας Χρήστος Βασιλόπουλος ως Olek.

Christos Vasilopoulos & Ivana Milicevic

Christos Vasilopoulos & Ivana Milicevic

Αρκετοί είναι οι πολέμιοι της σειράς, καθώς την κατηγορούν για υπερβολική βία και σεξ. Δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί κάτι από τα 2, διότι πρώτον αυτό συμβαίνει παντού και εδώ είναι εντελώς απενεχοποιημένο και δεύτερον διότι, μα γιατί να με ενοχλεί;;; Πρόκειται για μια σειρά-παραμύθι, απόλυτα διασκεδαστική, με έναν ιδανικά επιλεγμένο πρωταγωνιστή, ο οποίος έχει το σωστό βλέμμα, αποπνέει τη σωστή «αντρίλα» και περπατάει αρκετά ζωωδώς, ώστε να πείθει ότι είναι ένας αληθινός comic ήρωας, που ανταπεξέρχεται σε αλλεπάλληλες και συνήθως απίστευτες επιθέσεις. Μόνο που εμένα με παρέσυρε η όμορφη ατμόσφαιρα του Banshee και μου φαίνονται πιστευτές. Για δοκιμάστε κι εσείς.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: