Πόσο όμορφο να ανακαλύπτεις μέρη που φαίνονται σαν να υπήρχαν στη θέση τους για πάντα ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο λειτουργίας!

Μια τέτοια περίπτωση θα αντικρύσεις περνώντας από το μικρό πεζόδρομο της Ηπίτου στην Πλάκα (κάθετο στενάκι στη Βουλής). Η έντονη κόκκινη πρόσοψη με τα τραπεζάκια απέξω και τα χρυσά γράμματα στη τζαμαρία θα σε ενημερώσουν ότι βρήκες το Blue Bird, το οποίο αυτοσυστήνεται μάλλον “πλουραλιστικά” ως cafe-bar-brasserie-patisserie (!)

Έχοντας ακούσει καλά λόγια, αποφασίσαμε να το “τιμήσουμε” ένα βράδυ Παρασκευής, στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων μετά από ένα κουραστικό bargain hunting στην Ερμού και τα πέριξ για το καθιερωμένο, after-shopping ποτό.

Δεδομένου του κρύου προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα. Το cosy με γνώριμα, ρετρό στοιχεία ύφος της διακόσμησης και ο χαμηλός ατμοσφαιρικός φωτισμός μας καλωσόρισαν “θερμά” και ακόμη “θερμότερα” το Glühwein (ζεστό κρασί) που είδαμε ότι σερβίρουν και το οποίο παραγγείλαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το ζεστό κρασί ήρθε σερβιρισμένο σε διάφανη κούπα με μεταλλική λαβή, διακριτικά στολισμένο με μια φέτα πορτοκάλι και έναν αστεροειδή γλυκάνισο. Αυτό που με τρέλανε ήταν ότι το έφεραν πάνω σε δίσκο με πετσετάκι και το ακούμπησαν πάνω σε μαμαδίστικο ασημί σουβέρ. Γευστικά, σε αντίθεση με όπου το έχω πιει αλλού ήταν πολύ ελαφρύ και η ένταση των μπαχαρικών ήταν χαμηλή. Η αλήθεια είναι ότι θα το προτιμούσα πιο “σωματώδες” και σαφώς λίγο πιο έντονο σε μπαχαρικά αλλά δεν θα το προσάψω καθ’ότι α) 5 ευρώ και β) έπρεπε να οδηγήσω μετά.

Ο κόσμος ήταν ηλικιακά γύρω στα 30+ και φαινόταν να επιδίδεται σε διακριτικές συζητήσεις ενώ η πολύ καλή μουσική στα πλαίσια της απαλής jazz, funky & soul αλλά with a twist, δημιουργούσε ένα όμορφο κλίμα. Kudos to the dj!

Πόρισμα: Easy-going, all-day μέρος (δεν ξέρω τι να επιλέξω από όλα όσα δηλώνει), ιδανικό για ένα χαλαρό απόγευμα στο κέντρο αμέσως μετά τη δουλειά ή ακόμη και νωρίς το βράδυ (και όσο πάει).


Blue Bird, Ηπίτου 4, Πλάκα-Σύνταγμα, 6944878767
WiFi: ?
: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: