Πόσο συχνά σου συμβαίνει να μπεις σε ένα μπαρ, να μην βρεις χώρο να σταθείς, να βγεις έξω για να φύγεις και αμέσως μετά να τρέχουν να σε φωνάζουν ότι σου βρήκαν μέρος να καθίσεις;  Αυτό το σκηνικό δεν «παίχτηκε» σε κάποια τουριστική πιάτσα αλλά downtown Athens, στο cult μπαράκι της οδού Μιλτιάδου, το Τασάκι.

Κι αν η πρώτη αντίδραση της παρέας ήταν ότι, να, υπακούμε και σε κράχτες τώρα, η δεύτερη ήταν wtf let’s go for it και μπήκαμε μέσα! Και δεν το μετανιώσαμε καθόλου.

550

Η ευγενική φωνή μας «τακτοποίησε» τεχνηέντως σε μια γωνιά του μακρόστενου ξύλινου μπαρ και τότε άρχισε το χάζι του χώρου για τον οποίο θα μπορούσα να γράψω 1000+1 λέξεις τουλάχιστον. Σε τι να πρωτοσταθώ; Στα εξώφυλλα από δίσκους βινυλίου των Depeche Mode που κοσμούν τους τοίχους δίπλα σε πολλά  άλλα jazz & disco; Στην απλίκα με το σήμα του Superman; Στη νέον επιγραφή Athens Τασάκι; Στην ασπρόμαυρη μορφή του Nick Cave που έμοιαζε να επιτηρεί το χώρο από ψηλά ως θεϊκή υπόσταση; Ή μήπως στην καδραρισμένη φωτογραφία της «θεούσας» Ελένης Λουκά με τιάρα, η οποία έλαμπε περιστοιχισμένη από χριστουγεννιάτικα φωτάκια, ακριβώς δίπλα σε μια φωτογραφία του Einstein;

Το Athens Τασάκι κερδίζει επάξια μια θέση στα νεότερα μνημεία της Αθήνας και θα πρέπει να ενταχθεί οπωσδήποτε σε κάποιον cult οδηγό της πόλης, section/not-to-miss, να ξέρουν οι τουρίστες τι πρέπει να δουν.

Και σα να μην έφτανε ο χώρος, πετύχαμε και ρετρό πάρτι (70’s-80’s) εκείνο το βράδυ, από αυτά που η εναλλαγή των τραγουδιών είναι αλλοπρόσαλλη, σχεδόν στα όρια του trash αλλά και με αρκετά αγαπημένα κομμάτια αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί.

Οπότε, και με τη βοήθεια του ποτού, αφεθήκαμε στη γλυκειά decadence και σύντομα βρεθήκαμε να χορεύουμε με γνωστούς και αγνώστους, όσο βέβαια μας επέτρεπαν ο στενός χώρος και οι θεαματικές κινήσεις ορισμένων. Τα σφηνάκια βότκας που μας κέρασαν με ολόκληρο ντοματίνι και αλάτι ήταν μια γευστική αποκάλυψη και χωρίς παρενέργειες την επομένη.

Μια κεφάτη και απρόβλεπτα επιτυχημένη έξοδος που ελπίζω να επαναληφθεί σύντομα.

ΥΓ Το Τασάκι είναι ανοιχτό όλη μέρα και για καφέ ενώ συχνά τα βράδια φιλοξενεί γνωστούς dj.


Τασάκι, Μιλτιάδου 19, κέντρο Αθήνας, 2103310666
WiFi: Ναι
: Ναι
Θα ξαναπάς: Ε ναι!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: