Μια ξαφνική βροχή ένα παγωμένο απόγευμα της προηγούμενης εβδομάδας μας βρήκε χωρίς ομπρέλα στην πλατεία Νέας Σμύρνης να ψάχνουμε άρον-άρον να βρούμε καταφύγιο, καφεδάκι και θαλπωρή. Παρά τον πανικό, η φίλη μου θυμήθηκε ότι είχε πάει πρόσφατα σε ένα νέο καφέ στην πλατεία, οπότε δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ. Τρέξαμε προς τα εκεί και ω της τύχης βρήκαμε κυριολεκτικά το τελευταίο διαθέσιμο τραπέζι!

Chapter

Ο λόγος για ένα πρόσφατο opening στη Νέα Σμύρνη, το Chapter, το οποίο φιλοδοξεί… να γράψει το δικό του “κεφάλαιο” στην διασκέδαση στα νότια προάστεια. Πράγματι με τόσο ισχυρό location, επί της πλατείας Νέας Σμύρνης με εξασφαλισμένη περαντζάδα όλων των ηλικιών έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει.

Το Chapter είναι καταρχήν υπέρκομψο. Δεν μπορείς να μην προσέξεις το ιδιαίτερο λευκό ταβάνι, μια μετα-μπαρόκ σύνθεση αποτελούμενη από πολλές γύψινες ροζέτες, τα ασπρόμαυρα καρό φωτιστικά, τον όμορφο ξύλινο τοίχο με τα ράφια με τα βιβλία, τις design ξύλινες καρέκλες και άλλα πολλά.

Chapter

Η cosy ατμόσφαιρα του χώρου μας γοήτευσε και σύντομα “ήρθε να δέσει” με τον καλοφτιαγμένο καφέ που μας σέρβιραν.

Ο κόσμος στην πλειοψηφία του ήταν ηλικιακά στα 25+ (όχι μόνο) και γενικά “ακουγόταν”, δίνοντας ένα ζωηρό, σχεδόν loud τόνο στο χώρο. Αντιθέτως η μουσική, όσο καθίσαμε, ήταν chillaxing.

Chapter

Μαθαίνω επίσης ότι οργανώνουν live jazz βραδιές, οπότε και λέω να επανέλθω. CU.

Σημ. Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του καφέ στο fb. 


Chapter, 2ας Μαΐου 36, κεντρική πλατεία, Νέα Σμύρνη, 2109331306
WiFi: Ναι
: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: