Εντάξει. Ένα ωραίο πράγμα έχουμε στην Αθήνα, την Ακρόπολη, και δεν είναι παράλογο να θέλουμε να την βλέπουμε στις βραδυνές μας εξόδους.

Μετά τη συγκλονιστική επιτυχία του μπαρ A for Athens (AfA) με την υπέροχη θέα, ήταν φυσικό επακόλουθο οι επιχειρηματίες να αρχίζουν να ψάχνουν στα πέριξ για παρόμοιους χώρους (ρετιρέ, ταράτσες εμπορικών κτιρίων, πλυσταριά, roof-garden που λέγαμε παλιά) για ανάλογα εγχειρήματα.

Ένα από αυτά είναι και το 360 cocktail bar το οποίο άνοιξε στο γωνιακό κτίριο («προβολής» που λένε και οι μεσίτες) στην πλατεία Μοναστηρακίου, στο έμπα της οδού Ηφαίστου, καταλαμβάνοντας τον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου.

Είχα μάθει για αυτό εδώ και κάποιους μήνες, και μάλιστα έγινα άθελά μου ωτακουστής μιας κουβέντας για το αν η θέα του είναι καλύτερη ή όχι από το AfA με επιχειρήματα του τύπου «είναι καλύτερη επειδή είναι πιο κοντά στον ιερό βράχο».

Έτσι μερικές μέρες μετά την Πρωτοχρονιά  σκεφτήκαμε να πάμε, γιατί τι αθηναϊκό γιορτινό glam να νιώσεις αν δεν δεις φωταγωγημένη την Ακρόπολη, πίνοντας ένα (ακόμη) κοκτέηλ; Πράγματι, αφού προσπεράσαμε τον χαριτωμένο σκυλάκο που κοιμόταν στην είσοδο, πήραμε τις σκάλες προς το μπαρ στον 3ο όροφο προσπερνώντας το εστιατόριο που λειτουργεί στον 2ο.

Ο χώρος είναι απλός. Minimal μπάρα και ξύλινα τραπέζια με μεταλλικές καρέκλες περιμετρικά στις τζαμαρίες και το κέντρο. Το ύφος είναι μάλλον ουδέτερο ώστε να μην ενοχλεί τη θέα, η οποία να πούμε ότι δεν είναι 360 μοιρών, μια που ο ένας τοίχος καλύπτεται από το γειτονικό κτίριο. Τέλος πάντων δεν το προσάπτω. Το χάζι προς την πλατεία, την Ηφαίστου και την Ακρόπολη σε αποζημιώνει ειδικά αν προλάβεις τραπέζι στη τζαμαρία.

Τι να πάρω; Για το 360 είχα διαβάσει καλά λόγια για τα κοκτέηλ, οπότε … μονόδρομος η επιλογή. Το Orange Kiss, με τζιν, πορτοκάλι, Cointreau, lime και μπαχαρικά σερβιρίστηκε σε κολωνάτο ποτήρι και ήταν αρκετά δροσερό, κοντά στις γευστικές μου προτιμήσεις, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκό. Στην παρέα πήραμε και το Demi’s Martini, με βότκα, φρούτα του πάθους, ρόδι, lime και δυστυχώς καραμέλα, που δεν ενθουσίασε. Απλό και καλά εκτελεσμένο το Porca Miseria, μια πιο ασφαλής επιλογή.

Κόσμος: Το κακό με τα μέρη που έχουν θέα, είναι ότι προσελκύουν ένα παράταιρο πλήθος ατόμων διαφόρων ηλικιών και προελεύσεων που δεν δένει πάντα ωραία. Πόσο μάλλον όταν όλοι θέλουν να φωτογραφηθούν υπό συγκεκριμένη γωνία και πόζα και να κοινοποιήσουν στο δικτυακό σύμπαν το ευτυχισμένο αυτό ενσταντανέ.

Η μουσική: Ό,τι να’ναι, ένα ασύνδετο mix που χώρεσε τα πάντα από Green Day/Boulevard of broken dreams έως John Paul Young/Love is in the Air!

Στο τελευταίο άκουσμα λυγίσαμε, το glam moment που προσδοκούσαμε, γκρεμίστηκε μονομιάς και αποφασίσαμε να πάρουμε των ομματιών μας προς άλλη κατεύθυνση.

Και δεν έβγαλα φωτογραφία την Ακρόπολη gdit!


360 degrees Cocktail bar, Ηφαίστου 2, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα, 2103210006
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Χμμ

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: