Υπερωκεάνιο

Υπερωκεάνιο

Τον τελευταίο καιρό  έχουν ανοίξει πολλά μικρά μπαρ/bistro/μεζεδοπωλεία/wine bar στο χώρο του κέντρου, κάτω από το Σύνταγμα και μέχρι την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Κοινό τους χαρακτηριστικό, οι πολύ καλές τιμές τους,  το καλό φαγητό ή/και ποτό και η απουσία του  hangover της επόμενης μέρας.

Ένα από αυτά είναι και το Υπερωκεάνιο, ένα neo-καφενείο/τσιπουράδικο/μεζεδοπωλείο  (για εσάς που θέλετε να κατηγοριοποιείτε τα πάντα, εγώ δεν μπορώ να του βάλω μόνο μια ταμπέλα-ονομασία, είναι από τα υβριδικά μαγαζιά της Αθήνας των 10s.

Βρίσκεται λοιπον στην Περικλέους και αμέσως σου τραβάει το βλέμμα η στενόμακρη στοά με την παλιά ταμπέλα στο βάθος και τα κλασσικά παλιά τραπεζάκια καφενείων που έχουν πάνω τους – εν είδει μενού – ένα μπλοκάκι με τα λιγοστά πιάτα (10 όλα κι όλα) και ποτά.

Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό τσίπουρο Τυρνάβου, σερβιρισμένο στο πολύ όμορφο γυάλινο φλασκί. Ευκολόπιοτο, δυνατό όσο πρέπει και χωρίς παρενέργειες. Σταματήσαμε στο τρίτο φλασκί με τον έτερο Choosy Bastard, τόσο καλό είναι. Οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Το κρασί συμπαθητικό, όχι κάτι το ιδιαίτερο και η μπίρα σερβιρισμένη σε παγωμένο ποτήρι (αν και δεν γνωρίζω πόσοι θέλουν να πιουν μπύρα σε παγωμένο ποτήρι με 10+ C).

Στους μεζέδες τώρα, καλοψημένο και ζουμερό χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι άψογα τηγανισμένο, χωρίς περιττές λαδίλες (πήραμε και δεύτερο, το πρώτο «εξαφανίστηκε» άμεσα), μπεκρή μεζέ που μου θύμισε χουνκιάρ μπεγιεντί (τόσο μαλακό και νόστιμο ήταν το κρέας), νοστιμότατη φάβα και λαχταριστή πατατοσαλάτα (χωρίς υπερβολική ποσότητα μαγιονέζας όπως δυστυχώς συμβαίνει σε κάποια μαγαζιά).

Μενού Υπερωκεάνιο

Μενού Υπερωκεάνιο

Κάθε νέα έλευση τσίπουρου Τυρνάβου συνοδευόταν από μικρά πιατάκια είτε σαλάτας είτε ρεβυθάδας, κερασμένα από το κατάστημα, ιδανικά συνοδευτικά.

Οι τιμές πάρα πολύ καλές, €2 – €4,5 οι τιμές των πιάτων/μεζέδων, και οι ποσότητες σε κάποιες από αυτές χορταστικότατες.

Υπερωκεάνιο - Μεζέδες

Υπερωκεάνιο – Μεζέδες

Μοναδική αρνητικό σημείο η μονότονη – θα έλεγα – και αδιάφορη μουσική.

Το Υπερωκεάνιο είναι ιδανικός προορισμός για pre-drink ή για να τσιμπήσετε κάτι μετά τη βόλτα στην Αθήνα.

Ασφαλώς και θα ξαναπάμε.

4711

PS: Δώστε προσοχή στη τοιχογραφία, στην είσοδο της στοάς και στις …εκπλήξεις που θα βρείτε στο restroom.


Υπερωκεάνιο, Περικλέους 46, 210 323 4945
WiFi: ?
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ασφαλώς

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: