Τη προηγούμενη εβδομάδα μου έκλεψαν το αυτοκίνητο. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα αυτοκίνητο, αγόρασα ένα Smart πριν 2 μήνες και μου το έκλεψαν! Ίσως δεν είμαι για αυτοκίνητο. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός, ότι μόνο το μικρούλι, αυτόματο, πανεύκολο Smart έμαθα να οδηγώ. Άντε τώρα να μάθω με ταχύτητες. Ο χάρος του Κολωνακίου θα γίνω. Ίσως όμως, απλά να πρέπει να βρω το τέλειο αυτοκίνητο για εμένα. Και το βρήκα!

Lamborghini Aventador Roadster

Μόλις έμαθα ότι η Lamborghini Aventador, το πιο όμορφο αυτοκίνητο του πλανήτη αυτή τη στιγμή, είναι αυτόματο, η στεναχώρια μου για το πανάσχημο Smart, μετατράπηκε σε προσδοκία για την Aventador. Είμαι μόνο €250.000 μακριά. Piece of cake! Πάντα είχα μια λατρεία για τις Lamborghini. Θεωρώ ότι είναι μακράν τα πιο ιδιαίτερα και όμορφα αυτοκίνητα. Κατ΄αρχάς, οι Lamborghini είναι τα μόνα αυτοκίνητα, που σχεδιαστικά ανήκουν στο μέλλον. Είναι απόλυτα φουτουριστικά. Είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό που θα φανταζόμουν ως αυτοκίνητο που πετάει (βλέπε Fifth Element) το 2074. Κανένα άλλο αυτοκίνητο, όσο όμορφο κι αν είναι, δεν τοποθετείται τόσο ξεκάθαρα σχεδιαστικά. Και αυτή η συνέπεια υπάρχει από πολύ παλιότερα. Η Countach βγήκε το 1978. Και δείτε πως ήταν:

Lamborghini Countach

Είναι τεράστιο επίτευγμα να βλέπεις ένα αυτοκίνητο 34 χρονών και όχι απλά να είναι ακόμα πανέμορφο, αλλά να είναι μοντέρνο και ίσως ακόμα και τώρα φουτουριστικό. Λέγεται ότι στην φύση δεν υπάρχει ευθεία και έτσι το πρότυπο της ομορφιάς αποτελείται από καμπύλες. Η Ακρόπολη για παράδειγμα δεν έχει ούτε έναν ευθύ κίονα. Οι πιο όμορφες γυναίκες είναι κατά γενική ομολογία αυτές με γεμάτες καμπύλες (Christina Hendricks, Monica Bellucci). Και για επανέλθω στα αυτοκίνητα, οι Ferrari είναι αναμφισβήτητα από τα πιο όμορφα αντικείμενα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος και είναι διάσημες για τις καλλίγραμμες και sexy καμπύλες τους. Όπως η F12:

Ή, η υπερβολικά όμορφη και μόνη αντίπαλος της Aventador, 250 Testa Rossa:

Ferrari 250 Testa Rossa

Ωστόσο, οι Lamborghinis δεν ακολουθούν αυτό το πρότυπο. Σκληρές, απότομες ευθείες γραμμές είναι το σήμα κατατεθέν κάθε μοντέλου τους. Προσδίδουν βεβαίως επιθετικότητα και προδιαθέτουν για μεγάλες ταχύτητες με έντονα αεροδυναμικό σχήμα. Κατάφεραν λοιπόν, με την τολμηρή και συνεπή αισθητική τους να δημιουργήσουν ένα δικό τους, ξεχωριστό πρότυπο ομορφιάς. Ένα όχημα που ανήκει ξεκάθαρα στο μέλλον και είναι αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό. Άλλωστε είναι το αυτοκίνητο του Batman! Ποια είμαι εγώ να το σνομπάρω;

Batman aventador

Aventador lights

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: