Γενικώς τρέξτε να το δείτε. Ειδικώς, χωρίς να έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, με μια ενστικτώδη ορμή, αποφάσισα να πάω να δω την παράσταση των RootlessRoot, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τη Τετάρτη που μας πέρασε, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αν και έχω πάει πολλές φορές στη Στέγη είτε για εκθέσεις στο υπόγειο, είτε για ποτό-φαγητό στη ταράτσα, δεν είχα επισκεφθεί ποτέ την κεντρική σκηνή, η οποία ανακάλυψα ότι είναι πολύ όμορφη και φιλόξενη, δικαιώνοντας το σχήμα της, αυτό του αυγού.

Μέσα σε αυτή την όμορφη αίθουσα λοιπόν, έκλεισαν τα φώτα και χωρίς καμία προσδοκία είδα μια μουσικοχορευτική (ναι) παράσταση, με τον John Parish και την μπάντα του να βρίσκονται συνεχώς πάνω στη σκηνή και να παίζουν live υπέροχη μουσική. Κάποιες φορές αναμένουσα και ύπουλη και κάποιες άλλες οργιαστική, ανεβαστική και πολύ ορμητική. Άλλωστε, Kireru σημαίνει ξαφνική έκρηξη οργής στα Ιαπωνικά. Υπάρχουν 8 χορευτές στη σκηνή και 5 πράξεις. Σε κάποιες από αυτές ένας αφηγητής μας απευθύνεται κάνοντας μια εισαγωγή για το τι θα ακολουθήσει. Ενδιαφέροντα σκηνικά, καταπληκτική τεχνική, πρωτότυπα ευρήματα, όμορφες χορογραφίες και επιτυχημένα επίκαιρες ιδέες κατακλύζουν τη σκηνή για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Το ξεκίνημα είναι εντυπωσιακό και λόγω σκηνικού και λόγω slow-motion κινητικών εικόνων. Κάποιες στιγμές η μουσική είναι τόσο καλή που κλέβει τη παράσταση από το κυρίως δρώμενο, τον χορό. Συνολικά η εμπειρία είναι έντονη και ικανοποιητική. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 -18 και 28 ευρώ (πολύ καλές τιμές για το θέαμα), και οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Εδώ το trailer της παράστασης:

Σημ.: Μετά προτείνω να πιείτε ένα dry martini στη ταράτσα της Στέγης, που είναι λίγο πιο ακριβό (11 ευρώ), αλλά αντιστοίχως απολαυστικό. Γενικά, είναι πολύ ευχάριστο που μέσα σε τόσο απογοητευτικούς καιρούς άνοιξε αυτός ο χώρος τέχνης, που εν συγκρίσει με το Μέγαρο Μουσικής είναι πολύ πιο ακομπλεξάριστος και όμορφος.


Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 2130178000
WiFi: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: