Τελικά όλα τα προάστεια έχουν… το κέντρο τους. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Περιστέρι, στην Αιμιλίου Βεάκη, ένα δρόμο γεμάτο μέχρι πριν δύο-τρία χρόνια με μικρά εμπορικά καταστήματα, ο οποίος με την κρίση έδινε μια εικόνα αναδουλειάς και αβεβαιότητας. Η διαφορά με το τώρα είναι η «κατάληψη» του δρόμου από καφέ και μπαρ, τα οποία δημιουργούν ένα δεύτερο πόλο διασκέδασης μετά το «κλασικό Περιστέρι».

Από όλα αυτά ξεχωρίζει για την αισθητική «κέντρου» που διαθέτει το καφέ/μπαρ Mind the Cup. Το όνομα κάνει σαφή αναφορά στη πασίγνωστη φωνητική προειδοποίηση στο μετρό του Λονδίνου δίνοντας ταυτόχρονα υπόσχεση για ενδιαφέροντα ροφήματα.

Το Mind the Cup εντοπίζεται εύκολα από μακριά από τρία πράγματα: α. τη χαρακτηριστική πινακίδα του, β. την μεταλλική τζαμαρία με τα τετραγωνάκια και γ. τους μουσάτους που κάθονται στα εξωτερικά τραπεζάκια.

Βρέθηκα πρόσφατα εκεί μετά από ένα επαγγελματικό ραντεβού κατά τις 6 το απόγευμα. Τα τραπεζάκια ήταν όλα γεμάτα έξω μια που ο καιρός ήταν πολύ ζεστός και τα δύο πλατάνια πρόσφεραν ωραία σκιά. Αναγκαστικά κάθισα μέσα, κοντά στην ανοικτή τζαμαρία για να απολαύσω έναν, όπως αποδείχτηκε, καλοφτιαγμένο ζεστό καπουτσίνο με υπέροχο άρωμα, ο οποίος σερβιρίστηκε σε μια κοκκινωπή κούπα με coffee art σχεδιάκι πάνω στον αφρό. Χάζεψα το νέο χώρο που στο μεταξύ πλημμύριζε από τη μουσική των αγαπημένων Pearl Jam.

Ο χώρος είναι  πολύ συνεπής σχεδιαστικά. Industrial αισθητική παντρεμένη με γήινα ζεστά υλικά. Τσιμεντένιοι τοίχοι, ξύλινο πάτωμα, μεταλλικές σκαλωσιές με μαδέρια που φιλοξενούν ποτά και vintage κασετόφωνα, μεταλλικά σκαμπό, παλαιωμένα χρωματιστά μεταλλικά καθίσματα,  ένας τοίχος μαυροπίνακας. Πολύ ωραία η γωνιά με τον δερμάτινο διθέσιο Chesterfield, το τραπεζάκι μπαούλο και την κούνια-κάθισμα μπροστά σε μια παλιοκαιρισμένη πόρτα. Ειδική μνεία στα εκπληκτικά φωτιστικά από σχοινί αλλά και στα φωτιστικά-ανεστραμμένες υπερμεγέθεις κούπες με το πιατάκι τους (mind the cup είπαμε). Μπαμ κάνουν επίσης το μαύρο ψυγείο Smeg και η επαγγελματική μηχανή άλεσης του καφέ στον ημιόροφο. Ο συνδυασμός όλων αυτών προσδίδει ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο ειδικά το βράδυ.

Ο κόσμος ήταν γενικά πολύ συμπαθητικός και χαμηλόφωνος, προφανώς χαλάρωνε μέχρι να έρθει το βράδυ.

Μέσα στη γενικότερη κακογουστιά και κακοκεφιά που μας πνίγει καθημερινά είναι ευχάριστο να ανακαλύπτεις νέα επιχειρηματικά ανοίγματα με γούστο και άποψη έστω κι αν αυτά – δυστυχώς – κινούνται μόνο στο χώρο της διασκέδασης.

Θα ήθελα να επανέλθω βράδυ για να δω και την άλλη πλευρά του Mind the Cup.

Σημ. 1 Η περιοχή έχει μεγάλο πρόβλημα παρκαρίσματος.

Σημ. 2 Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του μπαρ στο fb και του αρχιτεκτονικού γραφείου bafis, υπεύθυνου για την κατασκευή.


Mind the Cup, Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, 2105776010
WiFi:
Smoking: Ναι έξω
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: