Beer-glass-closeup

…και αφότου δοκίμασα τις μπύρες υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ που μας πρότεινε ο Νίκος (ειδικά η La Trappe Quadrupel είναι μια εξαιρετικά δυνατή μπύρα τόσο σε γεύση όσο και σε …αλκοόλ), είπα να σχολιάσω κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολεί εμάς τους beer-lovers.

Τη – χωρίς λόγο – μεγάλη διαφορά στις τιμές της μπύρας στα διάφορα μπαρ στην Αθήνα.

Μέσα Αυγούστου και είχα την ευκαιρία να βρεθώ με δύο φίλους σε ένα από τα μπαράκια κοντά στην Πλ. Αγίας Είρηνης (που είναι τόσο στη μόδα τον τελευταίο καιρό) και είπα να απολαύσω 3 Guinness (330ml, σε μπουκάλι, όχι draught). To συγκεκριμένο μπάρ δεν είχε μενού/κατάλογο στα τραπέζια όποτε ανακάλυψα στο τέλος της βραδιάς ότι η Guinness σε μικρό μπουκάλι έχει για κάποιο λόγο 7 ευρώ!

Fast forward στο περασμένο Σάββατο. Βρεθήκαμε με την παρέα σε ένα μπαρ στη Γλυφάδα, εφάμιλλου στύλ με το προαναφερόμενο στο κέντρο της Αθήνας. Παρήγγειλα λοιπόν μια Erdinger draught 500ml.

H τιμή της; 5 ευρώ. Δεν έχω ξαναβρεί σε αυτή τη χαμηλή τιμή (για τα δεδομένα της Αθήνας) τη συγκεκριμένη μπύρα.

Ποιος ο λόγος λοιπόν για την τόσο ακριβή τιμή στο πρώτο μπαρ για μια μπύρα που ήταν και σε μπουκάλι, εφάμ ιλλη με την Erdinger και σε μικρότερη ποσότητα, να κάνει 7 ευρώ;

Τι δικαιολογεί τέτοιες τιμές; Παρέχει κάποιο είδος υπηρεσίας το πρώτο μπαρ που δεν γνωρίζουμε;

Δεν καταλαβαίνουν οι ιδιοκτήτες ότι προκαλούν πολύ άσχημη εντύπωση και κάνουν τον πελάτη να σχηματίζει μια αρνητική εικόνα για το μαγαζί τους;

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη κάποιον απο τους ιδιοκτήτες αυτών των μπαρ…

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: