Το φθινόπωρο μπήκε και οι περισσότεροι από εμάς σταματήσαμε ή αραιώσαμε τα μπάνια στη θάλασσα. Είναι καιρός λοιπόν να απολαύσουμε χωρίς καμία ενοχή ένα καλό γλυκό!

Πρόσφατα διάβασα μια αναφορά για μια τούρτα, της οποίας η περιγραφή μου θύμισε ένα γλυκό που έφτιαχνε η μητέρα μου και το οποίο αποτελούνταν από πολλές στρώσεις από λεπτό παντεσπάνι ενώ ενδιάμεσα και από πάνω έμπαινε κρέμα και κανέλα. Εντελώς παρορμητικά έσπευσα αμέσως να την προμηθευτώ.

Η τούρτα μέλι από το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο της οδού Ματζαγριωτάκη στην Καλλιθέα δεν μου θύμισε το γλυκό των παιδικών μου χρόνων (αν και η δομική της κατασκευή είναι η ίδια) αλλά ήταν πολύ απολαυστική και ελαφρύτερη απ’ότι περίμενα.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιούν επτά λεπτές στρώσεις από φύλλο και ενδιάμεσα τοποθετούν μια ωραία, ελαφριά κρέμα και καραμέλα. Δεν κατάλαβα αν η καραμέλα ήταν ενσωματωμένη στην κρέμα ή όχι, πάντως το συνολικό flavour είχε νότες μελιού και καραμέλας ενώ οι φίλοι στους οποίους την πρόσφερα μου είπαν ότι διέκριναν και μια νότα καφέ. Από πάνω γαρνίρεται με λεπτές γραμμές μαύρης και λευκής σοκολάτας και στολίζεται λιτά με 2-3 μαρεγκάκια.

Η μπουκιά στο στόμα είναι αφράτη και διόλου λιγωτική (όπως είναι συνήθως τα γλυκά με καραμέλα) με τα αρώματα του γλυκού να αφήνουν μια ωραία επίγευση. Αν όπως εγώ προτιμάτε το πολύ παντεσπάνι από την πολλή κρέμα τότε σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Όσο τύλιγαν την τούρτα για δώρο με κέρασαν ποντιακά γλυκάκια: τα γνωστά καρυδάκια με τη γέμιση καραμέλας αλλά και τα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη πουράκια με τη γέμιση καρύδι. Γευστικότατα και τα δύο, ιδανικά να συνοδεύσουν ένα καφεδάκι ή ένα τσάι στο σπίτι.


Τούρτα Μέλι, Ματζαγριωτάκη 64, Καλλιθέα, 2112126846
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: