Νότια προάστεια, οδός Λαοδίκης και η νέα πιάτσα των μπαρ στην Γλυφάδα όχι μόνο καλά κρατεί αλλά και επεκτείνεται συνέχεια. Κάθε βράδυ είναι Σάββατο βράδυ στο συγκεκριμένο δρόμο αλλά και τη Γλυφάδα γενικότερα, η οποία φαίνεται να ζει σε άλλους ρυθμούς, σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η οικονομική κρίση δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν φαίνεται όπως λχ στο κέντρο.

Η τελευταία άφιξη ακούει στο όνομα Holy Spirit, ένα cocktail bar που άνοιξε μόλις ένα τετράγωνο πιο κάτω από τον κακό χαμό που δημιούργησαν οι προπομποί του. Το σημείο είναι ήσυχο και -χτύπα ξύλο- απαλλαγμένο από την ηχορύπανση των «γειτόνων» ενώ οι ίδιοι παίζουν σε ικανοποιητική ένταση μουσική χωρίς να ενοχλούν τους περιοίκους, και ελπίζω να το σεβαστούν και στο μέλλον αυτό.

Ο χώρος είναι μικρός, μακρόστενος και αρκετά μοντέρνος. Το λευκό, το μαύρο και το γκρι κυριαρχούν ως χρώματα στους τοίχους από τούβλο, στα φωτιστικά, στα μεταλλικά στοιχεία και τη μπάρα. Η αυστηρότητα σπάει από τα ανοικτού ξύλου ράφια στον τοίχο του μπαρ και τα μικρά εσωτερικά τραπεζάκια, τα διακοσμητικά παιχνίδια στο μπαρ, το κομψό στοιχείο It’s a holy good day στον μεγάλο τοίχο και το mural πίσω από τον dj. Design πινελιές παντού από τον κίτρινο μεταλλικό καναπέ ή τα εξωτερικά τραπέζια με την επιφάνεια κόριαν έως και τα ποτήρια από  ημιδιάφανο, άσπρο και μαύρο πλαστικό (!?!?). Το πλαστικό θα με χάλαγε σε άλλο χώρο αλλά εδώ φαίνεται να ταιριάζει. Ελπίζω να αντέξει στο χρόνο. Cute λεπτομέρεια η πλαστική μινιατούρα-σκουπιδοντενεκές, στην οποία σερβίρουν τους ξηρούς καρπούς.

Τι να πάρω; Κοκτέηλ φυσικά. Για να τα απολαύσετε επιτόπου ή να τα πάρετε στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο ή στο σκάφος! Και delivery σε μεγάλες φιάλες ή boat kit! Τι λέγαμε πριν για τη Γλυφάδα; Αλλού.

Λοιπόν το concept αυτό μας έρχεται από τη ΝΥ και μπορούμε πια να το χαρούμε και στην Ελλάδα. Τώρα αν σας σταματήσουν για αλκοτέστ και έχετε στη θήκη του αναψυκτικού ένα φαντεζί κοκτέηλ, θα ήθελα πραγματικά να είμαι από κοντά να δω πως θα απολογηθείτε. Πραγματικά.

Χωρίς πλάκα τώρα, όσοι πηγαίνατε στο Pere Ubu (γνωστό cocktail spot στη Γλυφάδα), ίσως θυμάστε τις δημιουργίες του Xavier, ο οποίος είναι ο ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του Holy Spirit. Από τον κατάλογο δοκιμάσαμε το Holy Julep και το Mandarine Shower, δύο αρκετά δροσερά και ισορροπημένα κοκτέηλ (8€). Το πρώτο πιο γλυκό, το δεύτερο έβγαζε λίγο παραπάνω την πικράδα από το μανταρίνι (τουλάχιστον για το γούστο μας) και θα τα ήθελα και τα δύο με λίγο παραπάνω αλκοόλ (αυτό όμως το θέλω για όλα τα κοκτέηλ). Από στρέιτ ποτά, δοκιμάσαμε ένα καλοφτιαγμένο και τίμιο τζιν τόνικ (6€)  χωρίς παρενέργειες την επομένη. Μπύρες δυστυχώς υπάρχουν μόνο δύο τύποι (5€) πράγμα αρκετά περιοριστικό.

Ο κόσμος είναι φαντάζομαι κυρίως γλυφαδιώτες ή των νοτίων γενικότερα αλλά και κάτι nosy τύποι σαν εμάς. Τις δύο φορές που το επισκέφτηκα θα έλεγα ότι ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 30+ με ένα στυλ ανάμικτο, όπως παντού στη Γλυφάδα: urban τυπάκια, κοντοκουρεμένοι μουσάτοι με t-shirts, easy going στελέχη, mini-skirted κορίτσια και δίδες.

Η μουσική και τις δύο φορές κινήθηκε στα πλαίσια της brit pop από τις δεκαετίες 00’s, 90’s, 80’s με Kasabian, Blur, Depeche Mode κλπ στη λογική των αξέχαστων hits. Πολύ ανεβαστική γενικά. Χορέψαμε (ψιλό-).

Θα ξαναπάω.

Παραληρηματικό υστερόγραφο: Πόσο χαρούμενο με κάνει η Γλυφάδα. Θα ήθελα να μένω εκεί, να τρώω burgers στο Queens, cupcakes στο I love cupcakes, παγωμένο γιαούρτι στο Yogen Fruz και να πίνω cocktails στο Holy Spirit και το Mosaiko. Άγιε Βασίλη ακούς;


Holy Spirit, Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, 2108982650
WiFi: Όχι
Smoking: Ναι έξω
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: