Ακόμη και να μην θέλουμε να το αποδεχτούμε μερικοί, πολλά πράγματα ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή τη μεσαίου μεγέθους πόλη, οι δημιουργικές ιδέες  αρκετών ατόμων βρίσκουν συχνά διέξοδο σε πολύ επιτυχημένες εφαρμογές ενώ στη συνέχεια γνωρίζουν επιτυχία σε γεωγραφικά ευρύτερη κλίμακα.

Ας δούμε για παράδειγμα την τρέλα με ό,τι παλιακό, το vintage.

Πάρε ένα μεσαίου μεγέθους  χώρο, βάλε μέσα έναν ικανό αριθμό ρετρό επίπλων 60’s & 70’s, μερικές συλλογές μικροαντικειμένων (σερβίτσια, παιχνίδια, bric-a-brac) από παλαιοπωλεία ή υπαίθριες αγορές, πρόσθεσε άφθονες pop και κιτς άντε αλμοδοβαρικές πινελιές με καδράκια, μπιμπελό, πλακάκια, φωτιστικά ή χρωματισμούς και … kaboom!

Ιδού το διακοσμητικό, mix’n’match concept με το οποίο άνοιξε το Pastaflora darling στην οδό Ζεύξιδος πριν, δεν θυμάμαι ακριβώς, υπολογίζω 10 χρόνια και δεν λοξοδρόμησε ποτέ. Αντιθέτως αποτέλεσε το πρώτο vintage café/bar στην Ελλάδα και λειτουργεί σταθερά επιτυχημένα όλα αυτά τα χρόνια.

Το όνομά του εμπνέεται  προφανώς από την Μαίρη Αρώνη στην ταινία «Μια τρελή, τρελή οικογένεια», αλλά άνετα θα φανταζόμουν την Αμελί εδώ μέσα να πίνει καφέ και να τρώει πάστα φλώρα, καθισμένη στο σκαμπώ-νάνος.

Το Pastaflora darling, εκτός από την αναμενόμενη πάστα φλώρα, σερβίρει μια ικανοποιητική ποικιλία από καφέδες, χυμούς και ροφήματα όλες τις ώρες ως επίσης και ποτά και κοκτέιλ μέχρι αργά.

Ο κόσμος που συχνάζει είναι αρκετά νεανικός παρά τα πολλά χρόνια λειτουργίας και κινείται πάντα στο πλαίσιο φοιτητές/καλλιτέχνες/street chic/gay/arty.

Η μουσική είναι διαφορετική ανάλογα την ώρα και την ημέρα. Είναι από τα λίγα μέρη που μπορείς να απολαύσεις μια συζήτηση με φίλους το πρωϊ ή το απόγευμα ακούγοντας λχ κινηματογραφική μουσική και κάποιο βράδυ να πιείς το ποτό σου με brit pop ακούσματα.

Έχω πολλές και καλές αναμνήσεις από το Pastaflora. Παραμένει για μένα σταθερή αξία και παρά κάποια παράπονα που έχουν μαζευτεί κατά καιρούς, ανήκει στα 2-3 μέρη «από τα παλιά», στα οποία πηγαίνω πάντα όταν βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον σε δύσκολες στιγμές, είναι καλό να επιστρέφει κανείς σε γνώριμα, οικεία και με αίσθηση comfort μέρη.

Σημ. Οι φωτογραφίες, με εξαίρεση την πάνω δεξιά του κολλάζ, είναι από τη σελίδα του Pastaflora darling στο Myspace (ποιο μπαρ έχει σελίδα πια στο myspace;).


Pasta flora darling, Ζεύξιδος 6, Θεσσαλονίκη, 2310261518
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι έξω
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: