Κι εκεί που καθόμουν προχθες το βράδυ, μου ΄ρχεται μια όρεξη να βγω έξω να φάω κάτι. Και αρχίζω να ρίχνω ιδέες και ανακαλύπτω ότι τις Δευτέρες οι κακόμοιροι Αθηναίοι απαγορεύεται να τρώνε έξω. Η πλειοψηφία των εστιατορίων είναι κλειστά. Προφανώς  δεν είμαστε η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, όσο και να περηφανευόμαστε για την νυχτερινή μας ζωή. Τελικά, ψάξε-ψάξε βρήκα καμπόσα ετσιατόρια που λειτουργούν Δευτέρες και είχα την φαεινή ιδέα να σας τα απαριθμήσω εδώ. (Βέβαια εγώ έμεινα μέσα και παρήγγειλα burgers βλέποντας για 2η φορά το Tinker Tailor Soldier Spy.)

Λοιπόν, κλασσική αξία όχι μόνο για Δευτέρες, αλλά και για άλλες δύσκολες και μοναχικές μέρες αργίας (βλ. 15Αύγουστο), είναι το αγαπημένο μας Abreuvoir στη Ξενοκράτους 51. Τρως steak tartare, entrecote bearnaise και πράσινα σπαράγγια με σως mousselin. Δίνεις ένα 50-60 ευρώ ευκολότατα, σου κάνει συντροφιά η παλιά Αθήνα και μερικοί πολιτικοί. Τους αγνοείς και φεύγεις πανευτυχής από το φαγητό.

L'Abreuvoir

L’Abreuvoir

Μιας και είμαστε στη γαλλική κουζίνα, πάντα ανοιχτό παραμένει και το Chez Lucien στα Πετράλωνα, Τρώων και Κυδαντιδών. Τρως στο ίδιο τραπέζι μαζί με πολλούς άλλους και προτιμάς κρεμμυδόσουπα, entrecote bearnaise (και πάλι) και την άνοιξη πυργάκι με κρέμα και φράουλες. Πληρώνεις 23 ευρώ για menu 3 πιάτων και κάτι παραπάνω για κρασί (σχετικά φτηνό).

Chez Lucien

Chez Lucien

Στο Μεταξουργείο βρίσκεται το Aleria, που πολύ έξυπνα μένει κλειστό Κυριακή, αλλά ανοίγει τη Δευτέρα. Πολύ πιο λογικό μου φαίνεται αυτό. Επειδή μόλις άλλαξε chef και menu δεν τα έχω δοκιμάσει όλα, αλλά προτείνω σίγουρα τις κροκέτες κοτόπουλο (όχι έτσι όπως το φαντάζεσαι). Κάθεσαι, όσο προλαβαίνεις και κάνει ζέστη ακόμα, στην αυλή οπωσδήποτε και πληρώνεις γύρω στα 40 ευρώ, αναλόγως και το κρασί που θα πάρεις, βέβαια.

Aleria

Aleria

Τραπεζαρία στην αρχή της Συγγρού. Κατ΄αρχάς ανοίγει για φθινόπωρο στις 11/9, άρα δεν ήταν στις προχθεσινές επιλογές μου (ενώ ο Gray Oldman ήταν), οπότε περιμένουμε μια βδομάδα. Τρως με διάθεση ανακάλυψης ότι σου γυαλίσει από τον περίεργο κατάλογό της, μιας και αλλάζει συχνά υλικά και συνταγές. Με 35 περίπου ευρώ είχα φάει πολύ πολύ νόστιμα.

Trapezaria

Trapezaria

To Π Box επίσης είναι ανοιχτό, αλλά να πω την αλήθεια μετά και από μια επίσκεψη στην καλοκαιρινή version στο Ποσειδώνιο στις Σπέτσες, δεν νομίζω να ξαναπάω σύντομα. Τραγικό service (μην φωνάζετε και κακομεταχειρίζεστε τους υπαλλήλους σας!), μέτριο φαγητό και τελικά πολύ ακριβό γι΄αυτό που προσφέρει. Πάντως είναι μια από τις επιλογές της δύσκολης Δευτέρας.

Δεν έχω συμπεριλάβει μέρη τύπου TGI’s ή Furin Kazan, που είναι συνεχώς ανοιχτά, αλλά σίγουρα μου έχουν ξεφύγει πάρα πολλά. Είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: