Λίγο ο Iggy Pop, που μας ξάφνιασε ευχάριστα με το “Louie, Louie”, λίγο η πολυαναμενόμενη έναρξη της σειράς του Louis C.K., η εβδομάδα αναγορεύεται επισήμως σε Louie’s week!

Ο πολύ ιδιαίτερος, διάσημος stand-up κωμικός Louis C.K. συνεχίζει για 3η χρονιά να παράγει μοναδική τηλεόραση με την ομώνυμη σειρά του: Louie. O Louis C.K. είναι ο εαυτός του, πάνω-κάτω, στη σειρά. Ο ήρωας είναι ένας κωμικός και συνήθως το κάθε επεισόδιο ξεκινάει με αυτόν στο υπόγειο club που δουλεύει, να κάνει stand-up comedy. Τα αστεία είναι προκλητικά, αντισυμβατικά και πολλές φορές πολύ τραβηγμένα. Ότι, δηλαδή οφείλει να είναι ένας σωστός κωμικός. O Louis C.K. καταφέρνει να ακροβατεί σε μια πολύ, πολύ λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο καλόγουστο και κακόγουστο χιούμορ. Και έτσι το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Louie

Ωστόσο, ακόμη περισσότερο κωμική είναι η ζωή του ήρωά του. Χωρισμένος με 2 μικρές κόρες, ο Louie είναι σχεδόν ανίκανος να αποκτήσει μια νέα ερωτική σχέση και το βλέμμα του είναι αυτό του απόλυτου loser. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αυτή η σειρά ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο. Αυτός ο «κακομοίρης» πολλές φορές ήρωας, αντιμετωπίζει εντελώς πραγματικές δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και βρίσκεται συχνά-πυκνά σε άβολες καταστάσεις, που βρίσκονται στον πυρήνα της ανθρώπινης φύσης. Ενοχές, ντροπή και αδυναμία έκφρασης είναι βασικά θέματα που παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα. Δεν υπάρχει εδώ το glitter μιας feel-good sitcom. Υπάρχει μόνο βρωμιά και αλήθεια. Πολλές φορές δεν μπορώ καν να γελάσω όταν σκέφτομαι πόσο αληθινό είναι αυτό που βλέπω.

Louie loser

Αν υπάρχει ένας συμπρωταγωνιστής του Louie, αυτός είναι η πόλη της Ν. Υόρκης. Δεν μοιάζει και τόσο με την ρομαντική εκδοχή του Woody Allen ή με την φουτουριστική πόλη διαφόρων περιπετειών καταστροφολογίας. Είναι και αυτή απλή, γκρίζα και οικεία, σαν τον παρτενέρ της.

Έχουμε λοιπόν ραντεβού κάθε Παρασκευή ξημερώματα με τον συμπαθή Louis C.K. και έτσι γίνεται λίγο πιο υποφερτό αυτό το ζόρικο καλοκαίρι. Να’σαι καλά Louie!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: