Το Tribeca, το γνωστό bar στη Σκουφά, έχει ανακαινιστεί εδώ και περίπου ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι είναι ένας ιδανικός προορισμός για ένα μεσημεριανό διάλειμμα καθημερινής. Για βράδυ φοβάμαι ότι είναι μια από τα ίδια, όπως τα περισσότερα στην «ακτογραμμή» της Σκουφά. Ωστόσο, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα για μεσημεράκι-απόγευμα: τρομερά (ζεστά) sandwich και πολύ προσεγμένα cocktails.

Το μεσημέρι που βρέθηκα εκεί με ένα συνάδελφο, παραγγείλαμε από το menu των ζεστών sandwich, το οποίο και σας προτείνω και περιλαμβάνει και καταπληκτικά tapas (τα κρύα sandwich δεν είναι κάτι ιδιαίτερο). Εγώ δοκίμασα ένα sandwich με πάπια το οποίο συνοδεύτηκε με ένα μπολάκι πράσινης νοστιμότατης σαλάτας. Το ψωμί ήταν τόσο τραγανό και τόσο μαλακό όσο πρέπει, και ο συνδυασμός των υλικών πολύ επιτυχημένος. Αξίζει να δοκιμάσετε και κάποια από τα tapas. Ιδιαίτερα καλές είναι οι επιλογές με μαρμελάδα αχλάδι, πάπια (και πάλι) και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Tribeca hot sandwiches

Tribeca – hot sandwiches

Τα cocktails, που πλέον μας έχουν κατακλύσει, εδώ ξεχωρίζουν λόγω της καλής ποιότητας των υλικών τους και της καλής παρουσίασης. Και τα 2 cocktails που δοκίμασα ήταν άψογα εκτελεσμένα. Το ιδανικό για μεσημέρι, Bloody Mary, ήταν όσο πικάντικο χρειάζεται. To Basil Smash (gin και βασιλικός) δροσερό και πολύ όμορφα σερβιρισμένο.

Cocktails

Cocktails

Μικρές εκπλήξεις λοιπόν με περίμεναν στο Tribeca και νομίζω αξίζει να τις δοκιμάσετε!


Tribeca, Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι, 2103623541
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι (μεσημέρι)

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: