Την περασμένη Κυριακή – μετά από το καθιερωμένο μπάνιο – είχαμε πρόταση για ψαροφαγία σε πολύ γνωστή, παλιά ψαροταβέρνα στον Άλιμο, με «εμπειρία 40 χρόνων» που λέει και στην αρχική σελίδα του website της, την «Ψαρόβαρκα».

Highly recommended από φιλικό μας ζευγάρι, έχουν δοκιμάσει την κούζινα πάμπολλες φόρες και είχαν να πουν μόνο τα καλύτερα λόγια.

Ο διάκοσμος στο εσωτερικό σου θυμίζει γιατί ονομάζεται έτσι η ταβέρνα. Δίχτυα, τοιχογραφίες με αποκλειστικά ψάρι-related θεματολογία, ιχθυοπωλείο σε μια γωνιά, σωσίβια, πίνακες με ψαρόβαρκες, κλασσική ψαθοκαρέκλα σε γαλάζια απόχρωση.

Κομμάτι βαρυφορτωμένο θα έλεγα και με 2 bonus(;) στην διακόσμηση. Καδραρισμένες φωτογραφίες από επισκέψεις κοσμικών, αθλητών, πολιτικών, κτλ. που μου θύμισε τον Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι και ένα αρκετά kitsch συντριβανάκι, το οποίο όμως…βοηθάει(;) στο feng shui του χώρου.

Ιχθυοπωλείο Ψαρόβαρκα

Πάμε όμως στο θέμας μας, στο μενού. Έκει έχω να γράψω μόνο καλά λόγια. Πρώτα απ’ όλα για την πιο απλή και νόστιμη σαλάτα που έφαγα. «Πικάντικο καρότο» έγραφε ο κατάλογος και μου κίνησε την περιέργεια. Τι ήταν λοιπόν; Λεπτές λωρίδες καρότου με λάδι, ξύσμα λεμονιού και μικρά κομμάτια ολόκληρου πιπεριού. Φοβερός συνδυασμός! Μιλάμε για κάποιον που δεν τον συγκινει ιδαίτερα το καρότο, αλλά το ξύσμα λεμονιού δίνει άλλη γεύση στο καρότο. Πρέπει να το δοκιμάσετε.

Συνεχίζουμε με την επίσης απλή αλλά και πάλι πεντανόστιμη «Σαλάτα Ψαρόβαρκα». Ανάμεικτη σαλάτα με φρεσκότατα λαχανικά (μαρουλι, ντομάτα, σαλάτα, ρόκα,κτλ.) που σου άνοιγε ακόμα περισσότερο την όρεξη για τα επερχόμενα ορεκτικά.

Πραγματικά νόστιμη καβουροσαλάτα (λάτρης αυτής) χωρίς τους τόνους μαγιονέζας και την γεύση κονσέρβας που έχουν αρκετές από αυτές (ακόμα και σε γνωστές ψαροταβέρνες και εστιατόρια). Πεντανόστιμος μαρινάτος γαύρος ,τραγανές πατάτες τηγανιτές σε ροδέλες (κομμένες στο χέρι), χταπόδι στη σχάρα (ζουμερό και ψημένο όπως πρέπει). To ψητό ψάρι (μυλοκόπι) χορταστικό και με πολύ νόστιμη σάρκα.

Το αγαπημένο πιάτο όμως ήταν τα αχνιστά μύδια. Φρεσκότατα, μέ έντονο χρώμα στη σάρκα και μαγειρεμένα με μυρωδικά, ήταν τα καλύτερα αχνιστά μύδια που έχω γευτεί ποτέ.

Εκεί που μας το χάλασε ήταν στο καλαμάρι σχάρας το οποίο ήταν σαν τσίχλα με γεύση καλαμάρι. Α, και στις μουσικές επιλογές (Μοσχολιού ήταν το πιο ελαφρύ που ακούσαμε, είχε και Τερζή το πρόγραμμα…).

Παρολαυτά, μόνο και μόνο για το εξαιρετικό φαγητό και για τις εξαιρετικές τιμές (το πολύ 20 ευρώ το άτομο) θα ξαναπάω σίγουρα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Σημ.: οι φωτογραφίες είναι από το www.psarovarka.gr


Άλιμος, Καλαμακίου και Λυσικράτους 50, 210 9835177

WiFi: Όχι

Smoking: Ναι

Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: