Το Cinco είναι ένα καινούριο tapas bar στη Σκουφά, ανάμεσα σε Σίνα και Μασσαλίας. Πήγα ένα απόγευμα με την Όλγα για την γνωστή ιεροτελεστία awd (after work drinks – Λονδίνο γίναμε!)

Cinco πατάρι

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, με το bar να βρίσκεται στον αριστερό τοίχο και να διακοσμείται από πρασινωπά ράφια γεμάτα αλκοολούχα μπουκάλια όλων των ειδών. Στην δεξιά πλευρά του μαγαζιού βρίσκεται ένας συνεχόμενος καναπές που τρέχει σε όλο το μήκος του τοίχου και υπάρχουν 6-7 τραπέζια για να καθίσεις και να φας «κανονικά». Στο κέντρο βρίσκονται ψηλά τραπέζια με πολύχρωμες καρέκλες, που είναι ιδανικά γι’ αυτό που υποτίθεται  ότι είναι το μέρος: tapas bar. Το πιο όμορφο όμως είναι το πατάρι που φαίνεται στο βάθος, με όλων των ειδών τα αλλαντικά και μπουτάκια να κρέμονται από το ταβάνι του. Όλος ο χώρος είναι πολύχρωμος και ξεκάθαρα παραπέμπει σε ισπανική «φάση».

Ποικιλία αλλαντικών

Ποικιλία αλλαντικών

Ο κατάλογος δεν είναι πολύ μεγάλος (καλό αυτό) και περιλαμβάνει κρασί προφανώς, με 2-3 επιλογές και σε ποτήρι και πολύ προσεγμένα tapas. Υπάρχουν και κυρίως πιάτα και γλυκά, τα οποία δεν χρειάζονται σε ένα αυθεντικό tapas bar, αλλά anyway… Επιλέξαμε μια ποικιλία αλλαντικών για αρχή, που ήταν μια υπέροχη μαύρη πιατέλα με ιδιαίτερα ψιλοκομμένα αλλαντικά, τα οποία τσιμπούσαμε με τις λαβίδες που είχαν στρωθεί στο τραπέζι μας. Συνέχεια, με patatas bravas, από τα αγαπημένα μου tapas, μια γεύση που έχω συνδέσει με το ταξίδι που είχαμε κάνει με την Όλγα πριν 2,5 χρόνια στη Βαρκελώνη, για να δούμε τους Depeche Mode (those were the days!). Πήραμε και ένα κυρίως πιάτο  χοιρινού, καλά εκτελεσμένο, μελωμένο και νόστιμο.

Patatas bravas

Patatas bravas

Μείναμε πολύ ευχαριστημένες από το κρασί μας και τα τσιμπήματά μας, αλλά ο λογαριασμός ήταν λίγο «τσιμπημένος», επίσης. Γύρω στα 30 ευρώ το άτομο. Κάτι άλλο που δεν μου άρεσε ήταν οι 2 κοπέλες στην υποδοχή, που ήταν ντυμένες και στημένες λες και βρίσκονταν σε club ή σε ένα από αυτά τα απαίσια café/bar, που έχουν απλωθεί στη Σκουφά. Την ίδια νοοτροπία εξέφραζε και η μουσική, που ήταν εντελώς αταίριαστη με το μέρος.

Check pls

Check pls

Γενικά, το Cinco είναι ένα μέρος που σίγουρα θα ξαναπάω, γιατί μου αρέσει η λογική του aperitivo, απλά ελπίζω να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις αυτού που πρεσβεύει ότι είναι: tapas bar.


Κολωνάκι, Σκουφά 52, 2103643603
WiFi: –
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: