Τι καλύτερο το καλοκαίρι από μια δροσερή μπύρα! Είναι σχεδόν απαραίτητη στη παραλία (ειδικά μετά από mini τουρνουά ρακέτας), καλοδεχούμενη τα μεσημέρια στο lunch break και φτηνή και γευστική τα χαλαρά ανοιξιάτικα βράδια. Το Barley Cargo, λοιπόν, η νέα μπυραρία στην Κολοκοτρώνη, είναι μια ευχάριστη προσθήκη στις επιλογές εξόδου στο κέντρο.

Barley Cargo

Barley Cargo

Πήγαμε μια από τις πρώτες μέρες που άνοιξε, πριν 2 εβδομάδες περίπου, και ήταν σχεδόν γεμάτο. Ο χώρος, που βρίσκεται πίσω από τη παλιά Βουλή, είναι τετράγωνος, αρκετά μεγάλος, ανοιχτός, με ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια, μεγάλο bar και μια ελάχιστα υπερυψωμένη εξέδρα, που θα φιλοξενεί live (υπάρχει και κρεμασμένη κονσόλα).

Oh the beer!

Oh the beer!

Ο κατάλογος έχει πραγματικά ΠΑΡΑ πολλές μπύρες! Είναι κατηγοριοποιημένες ανά χώρα προέλευσης, ενώ υπάρχουν και 4-5 επιλογές σε ποτήρι 3 διαφορετικών μεγεθών. Οι τιμές κυμαίνονται από 2,5 online slots έως 5-6 ευρώ περίπου.

Τηγανητές πατάτες

Τηγανητές πατάτες

Πέρα από τις μπύρες, προσφέρονται και κάποια πιάτα φαγητού. Υπάρχουν πατάτες τηγανητές ή φούρνου και κεφτέδες (γιαγιάς-κλασσικοί, ντομάτας και νομίζω ρεβυθιών). Εγώ πήρα πατάτες τηγανητές και ήταν πολύ πολύ νόστιμες και γλυκές. Καθόλου λαδερές, ότι πρέπει για συνοδευτικό της δυνατής Lucifer. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και τους κεφτέδες, τους οποίους δοκίμασε ο αδερφός την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι ήταν πολύ καλοί.

Meatballs

Meatballs

Η μουσική, επίσης μου άρεσε πολύ, μιας και ακουγόταν αρκετή brit pop, ότι πρέπει για μπυραρία. Μέχρι και “No You Girls” έπαιξε, από Franz Ferdinand.

Γενικά, το theme beer bar, που θέλει να περάσει το Barley Cargo, μου αρέσει σαν ιδέα. Οι μπυραρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι στην ουσία εστιατόρια, που έχουν αρκετές μπύρες και συνήθως είναι πανάκριβες (βλ. Beer Academy). Ενώ το Barley Cargo είναι καθαρά bar, με ειδίκευση στη μπύρα. Υποψιάζομαι ότι εμείς οι λάτρες του κέντρου και της μπύρας θα περάσουμε εκεί αρκετές ζεστές βραδιές.


Κολοκοτρώνη 6, 2103230445
WiFi: –
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: