Σε ένα μικρό πεζόδρομο των Εξαρχείων, στην οδό Κιάφας (κάθετος στην Ζωοδόχου Πηγής μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας) βρίσκεται το μπαρ/καφέ Τσιν-Τσιν.

Το εύηχο αυτό όνομα με τους ευχάριστους συνειρμούς διασκεδαστικών προσωπικών στιγμών, θυμίζει το ομώνυμο τραγούδι του Τρίο Ατενέ από την ελληνική ταινία «το δόλωμα» και αντιστοιχεί σε ένα χώρο εμπνευσμένο κατά βάση από τις δεκαετίες ’60- ’70.

 

Τοίχοι σε βαθυκόκκινο χρώμα με μεγάλα τμήματα ή/και λεπτομέρειες καλυμμένες με μια «φαντεζί» floral ταπετσαρία, ταβάνια σε σκούρο μπλε χρώμα και ξύλινα πατώματα, αποτελούν το χρωματικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο ακουμπούν παλιά ξύλινα σερβάν, ραδιόφωνα, φοντανιέρες, άλμπουμ με φωτογραφίες, κάδρα με κεντημένες γυμνές καλλονές, χαλιά και οι αντιπροσωπευτικότεροι καναπέδες των 70’s.  Στο μικρό χώρο ξεχωρίζει το μπαρ με τον κεκλιμένο καθρέφτη στο πάνω μέρος του, που επιτρέπει να τσεκάρεις κόσμο που είναι σε άλλα σημεία χωρίς να καρφώνεσαι αν είσαι ντροπαλός/ή.

Βρεθήκαμε στο Τσιν-Τσιν ένα βράδυ Σαββάτου κατά τις 12 κατόπιν προτροπής της φίλης μου Γιασμίν. Αν και γεμάτο, κατορθώσαμε σύντομα να κατοχυρώσουμε το δικό μας ζωτικό χώρο κοντά στο πίσω σαλονάκι. Γύρω μας ο κόσμος πολύ συμπαθητικός, ένα μίγμα διαφόρων ηλικιών από 20+ έως 50+ με χαλαρό ντύσιμο και ανοικτή διάθεση. Ξεχώριζαν μια-δυο κυρίες με swing πινελιές στο ντύσιμό τους και αρκετοί ηθοποιοί.

Η μουσική ήταν κεφάτη ρετρό, ένα mix χορευτικών τραγουδιών από διάφορες δεκαετίες στο οποίο ο κόσμος κι εμείς μαζί, ανταποκριθήκαμε με πολύ χορό, με προτίμηση στα πιο γνωστά (σαν αυτά της ταινίας Safe Sex). Αυτό το είδος μουσικής γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές ίσως γιατί προκαλεί την ίδια ευχάριστη αίσθηση με το να ακούς πχ Sinatra το New York New York τα Χριστούγεννα. Οι εορταζόμενοι άκουσαν αυτό και στη συνέχεια έπαιξε για αρκετή ώρα διασκευές γνωστών τραγουδιών από τους The Lost Fingers (ακούστε εδώ τη διασκευή του Touch me της Samantha Fox) και πιο αργά πρόσφατη αλλά πάντα feel-good μουσική.

Ήπιαμε στρέιτ ποτά (7€) και μπύρες (5,5€) χωρίς hangover την επομένη.

Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι γιατί περάσαμε απρόσμενα ωραία ένα βράδυ Σαββάτου χωρίς να ταλαιπωρηθούμε από συνωστισμό ή κακογουστιά. Αλλά έτσι είναι στα Εξάρχεια. Θα ξαναπάμε.

*φωτογραφίες από mimozadarling.com


Τσιν-Τσιν, Κιάφας 6 (πεζόδρομος), Εξάρχεια, 2103841460
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: