Κυριακή των Βαΐων, βρέθηκα στο σχετικά καινούριο bar Λόλα. Βρίσκεται στα Πετράλωνα, αλλά μακριά από την υπόλοιπη πιάτσα της πλατείας Μερκούρη. Είναι χαμηλά, στην Κειριάδων, πολύ κοντά στην Πειραιώς.

Ο χώρος είναι ανοιχτός, με μεγάλες τζαμαρίες να καλύπτουν τις δυο πλευρές του μαγαζιού.  Οι τοίχοι είναι βαμμένοι γκρι και υπάρχουν 3-4 μεγάλα ξύλινα τραπέζια, για να κάθονται κοινές παρέες. Τα κόκκινα καλώδια, απ’ όπου κρέμονται οι λάμπες πάνω από τη μπάρα, δίνουν μια ένταση στο χώρο. Το μεγάλο πλεονέκτημα θεωρώ ότι είναι ο πεζόδρομος με τα τραπεζάκια, που το καλοκαίρι είμαι σίγουρη ότι θα είναι κατάμεστος.

Lola

Λόλα στα Πετράλωνα

Η μουσική το βράδυ που πήγα ήταν σχετικά χαμηλή σε ένταση, με jazz και oldies αποχρώσεις. Είναι σαφής ο προσανατολισμός σε κουβεντούλα και χαλαρή καθιστική διάθεση. Σίγουρα θυμίζει στυλ Βραζιλιάνας και λίγο Booze. Τα ποτά είναι πάμφθηνα (το κρασί πρέπει να κοστίζει 3 ευρώ το ποτήρι και το απλό ποτό 6) και ο κόσμος καλλιτεχνίζων.

Ο barman πολύ συμπαθής και ευγενικός νεαρός, καθώς και η κοπέλα που εξυπηρετούσε τα τραπέζια. Αν και Κυριακή, είχε πολύ κόσμο και μετά τις 11 γέμισε ασφυκτικά. Μόνο εγώ νυστάζω από νωρίς Κυριακή βράδυ και αγχώνομαι να ξυπνήσω την άλλη μέρα πρωί-πρωί για δουλειά;;; Πάει γέρασα…

Γενικά, μου άφησε καλή εντύπωση η Λόλα (btw, δεν νομίζω ότι έχει επιγραφή έξω από το μαγαζί), ειδικά λόγω όμορφου χώρου, αλλά και φιλόξενης ατμόσφαιρας. Νομίζω αξίζει πολύ μια επίσκεψη, ειδικά στα έξω τραπέζια στο πεζόδρομο τώρα που επιτέλους ζέστανε ο καιρός.

* Οι φωτογραφίες είναι από τα: thatslife.gr και ftinapota.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: