Εδώ και μήνες (στην ουσία από τότε που άνοιξε) ήθελα να δοκιμάσω την Trapezaria και τα κατάφερα την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Η αλήθεια είναι, ότι από αυτά που είχα διαβάσει, φοβόμουν μήπως επρόκειτο για άλλη μια «μοντέρνα ταβέρνα», αλλά κάτι μου έιχε κινήσει το ενδιαφέρον παραπάνω. Και δεν είχα άδικο.

Αν και Δευτέρα βράδυ, το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο: ευχάριστη έκπληξη! Υπήρχε ένα menu γευσιγνωσίας 5 πιάτων με 5 ποτήρια κρασί έλληνα παραγωγού, στην τιμή των 35 ευρώ, αλλά μιας και δεν πεινούσαμε και τόσο πολύ, αποφασίσαμε να δειπνήσουμε a la carte. Το menu είναι χωρισμένο στις εξής κατηγορίες: τα «λαχανικά» (περιλαβάνουν σαλάτες και λαχανικά σε διάφορες εκδοχές), τα «κλασσικά» (κατά κύριο λόγο παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά που μπορούν να καταναλωθούν είτε ως κυρίως, είτε ως ορεκτικά), τα «νεοκλασσικά» (πειραγμένα κυρίως πιάτα και ψάρι ημέρας) και τα γλυκά.

Σαλάτα με αγγινάρες

Σαλάτα με αγγινάρες

Για αρχή διαλέξαμε μια μαρουλοσαλάτα με αγγινάρες, φέτα, λιαστή ντομάτα και λαδολέμονο και ένα «σουφλέ» της μαμάς (που ανήκει στην κατηγορία των «κλασσικών») και περιέχει πράσα, πανσέττα, κασέρι και πατάτα. Το κρασί που μας συνόδεψε κατά τη διάρκεια του δείπνου μας ήταν το Sauvignon Blanc Fume του Καρυπίδη (πραγματικά, μια πάντα εξαιρετική επιλογή). Ως καλωσόρισμα μας προσέφεραν, φέτα σε ελαιόλαδο, ελιές και ψωμάκια.

Ελιές, φέτα & ψωμί

Ελιές, φέτα & ψωμί

Πολύ καλά τα ψωμάκια, αλλά δεν είμαι και πολύ μεγάλη fan της φέτας και της ελιάς, οπότε δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ωστόσο, ήταν πολύ καλής ποιότητας όλα τα υλικά. Η σαλάτα με αγγινάρες ήταν τεράστια (άνετα την μοιραζόντουσαν 4 άτομα) και πολύ νόστιμη. Και πάλι βέβαια η φέτα έκανε την εμφάνισή της, αλλά το μαρούλι και οι αγγινάρες ήταν φρέσκα και τραγανά. Πολύ ωραίο και λαμπερό το κλασσικό λαδολέμονο. Αποκάλυψη ήταν το σουφλέ!

Σουφλέ με πράσα

Σουφλέ με πράσα

Όπως είχα υποψιαστεί, ήταν πατάτα με πράσο au gratin. Πολύ χορταστικό βέβαια, σε σημείο που ίσως να μην ήταν καλή επιλογή για ορεκτικό, γιατί όντας πεντανόστιμο, το φάγαμε σχεδόν όλο και δεν έμεινε πολύς χώρος για τα κυρίως μας.

Τα οποία, ήταν χτένια αβγομένα σε ζωμό κακαβιάς με ψητά αμύγδαλα και ριζότο μανταρίνι για εμένα και φρέσκο καλαμάρι γεμιστό με χόρτα τσιγαριαστά, γαριδάκι και βινεγκρέτ ταραμά για το Νίκο. Και τα 2 πιάτα ήταν περίπλοκα σε γεύσεις, φιλόδοξα, με καλές πρώτες ύλες και καλομαγειρεμένα.

Χτένια με ριζότο μανταρίνι

Χτένια με ριζότο μανταρίνι

Τα χτένια έκαναν ενδιαφέρουσα αντίθεση με το ριζότο μανταρίνι και έδιναν έντονη και γεμάτη γεύση. Θα προτιμούσα να είχα λίγο πιο άδειο στομάχι για να τα ευχαριστηθώ καλύτερα. Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και επίσης νόστιμο ήταν το γεμιστό καλαμάρι. Πικρά και λίγο πικάντικα τα τσιγαριαστα χόρτα, ήταν η χαρακτηριστική γεύση του πιάτου.

Καλαμάρι γεμιστό

Καλαμάρι γεμιστό

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω πιο ήταν καλύτερο. Τα προτείνω και τα 2 ανεπιφύλακτα, ειδικά αν κάνετε νηστεία. Γλυκό δεν αντέξαμε να πάρουμε, αλλά υπήρχε αρκετά μεγάλη ποικιλία από 8 περίπου γλυκά: από χαλβά με σουσάμι, κυδώνι και παγωτό μπακλαβά, μέχρι τάρτα πραλίνας.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να επικρατεί. Το μικρό πεζουλάκι με τα μαξιλάρια και το μικρό τραπεζάκι απ’έξω, για τους καπνιστές, δίνει μια γλυκιά αύρα τύπου Amelie. Στον πίσω χώρο του μαγαζιού κυριαρχεί μια τζαμαρία με σιδερένιο πλέγμα, που βλέπει σε ένα μικρό κηπάκο με ένα τοίχο που χρησιμεύει ως οθόνη προβολών, με μια παλιά ταινία να παίζει την ημέρα που πήγαμε. Πολύ ωραία θέα.

Η Trapezaria βρίσκεται στην αρχή της Συγγρού, σε ένα στενό απέναντι από Μακρυγιάννη και την ημέρα που πήγαμε είχε και τουρίστες (ναι έρχονται ακόμα!) Την συστήνω ανεπιφύλακτα. Μου άρεσε ο χώρος, η εξυπηρέτηση, το φαγητό και το κρασί. Εμείς πληρώσαμε για τα παραπάνω 35 ευρώ το άτομο και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Και είμαστε και choosy!

Trapezaria, Θεοδώρου Νέγρη 1, Μακρυγιάννη, 2109213500

WiFi: Ναι
Smoking: Όχι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: