Επιτέλους την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερα να πάω στο υπέροχο καφέ των εκδόσεων Γαβριηλίδη «Ποιήματα & Εγκλήματα». Ήθελα να το επισκεφτώ από την πρώτη στιγμή που διάβασα γι’αυτό, μιας και συνδυάζει βιβλία (και μάλιστα αστυνομικά) με ένα ωραίο καφέ.

Ο χώρος είναι απλός, με το καφέ ξύλο να κυριαρχεί σε τραπέζια, καρέκλες και βιβλιοθήκες. Στην είσοδο και αριστερά, βρίσκεται ο χώρος του βιβλιοπωλείου, όπου θα βρείτε όλα τα βιβλία του αγαπημένου μας Πέτρου Μάρκαρη, αλλά και μια πλούσια συλλογή αστυνομικών μυθιστορημάτων, ενώ στο βάθος δεξιά βρίσκεται το bar.

Ποιήματα & Εγκλήματα - bar

Ποιήματα & Εγκλήματα – bar

Ενδιάμεσα, λίγα τραπέζια, για πεινασμένους βιβλιοφάγους. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η πίσω εσωτερική αυλή, με τις ζωγραφιές στον τοίχο. Ανυπομονώ να ζεστάνει λίγο για να κάτσω στα τραπεζάκια της.

Καθώς ήταν μεσημέρι, παρήγγειλα ένα sandwich με μαύρο ψωμί, τυρί, χοιρινή μπριζόλα και ντομάτα. Συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα και ήταν πολύ προσεγμένο πιάτο και πιο νόστιμο απ’ότι θα περίμενα. Μιας και μετά τις 12 ποτέ δεν λέω όχι σε ένα cocktail, δοκίμασα και ένα apple martini, δροσιστικό και ιδανικό συνοδευτικό του φαγητού. Ακριβούτσικο όμως. 9 ευρώ? Σε cafe ήμουν όχι σε cocktail bar.

Ποιήματα & Εγκλήματα - Sandwich

Ποιήματα & Εγκλήματα – Sandwich

Anyway, παρά ταύτα, θα ξαναπάω σίγουρα, ιδίως λόγω της ευγενέστατης εξυπηρέτησης στο cafe, αλλά και της κοπέλας στο ταμείο του βιβλιοπωλείου. Επιτέλους, γελαστοί και ήρεμοι άνθρωποι. Ότι πρέπει για έναν χώρο ζεστό, γεμάτο βιβλία. Τρέξτε λοιπόν, για ένα ζεστό ρόφημα ή μια γρήγορη μπουκιά και που ξέρετε μπορεί να βρίσκεται εκεί και ο αστυνόμος Χαρίτος!


Ποιήματα & Εγκλήματα, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, 2103228839

WiFi: –
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: