Τι Choosy Bastards θα ήμασταν αν δεν το «τσούζαμε» που και που. Πάντα με «πχοιότητα» μας ξέρετε δα! Αυτή τη φορά επισκεφτήκαμε σύσσωμοι το Winepoint, ένα νέο wine bar που άνοιξε κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο απλός, φιλόξενος χώρος με τα παλ χρώματα και τις design λεπτομέρειες αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις φιάλες του κρασιού, οι οποίες κυριαρχούν τοποθετημένες στο φωτιζόμενο τοίχο πίσω από το μπαρ ή στον ακριβώς απέναντι τοίχο-κάβα. Ιδιαιτερότητα του χώρου είναι η ύπαρξη ψηλών μικρών τραπεζιών, πράγμα που δουλεύει ωραία μια που και την παρέα φέρνει πιο κοντά και βολεύει σε περίπτωση διαφόρων events.

Ο κατάλογος είναι πλούσιος σε ετικέτες κρασιών από πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ ανά μήνα απ’ότι κατάλαβα υπάρχει ένα αφιέρωμα σε διαφορετικό οινοπαραγωγό. Πολλά κρασιά προσφέρονται και σε ποτήρι με κόστος από 4€, ενώ όλα μπορείς να τα προμηθευτείς και για το σπίτι μια που το Winepoint λειτουργεί και ως κάβα.

Παραγγείλαμε -παρά το κρύο- λευκό κρασί, το Κτήμα Κατσαρού, ποικιλία Chardonnay. Η “sommelier” της παρέας, Αγγελική μας επέστησε την προσοχή στην μπροστινή ετικέτα με το εναλλασσόμενο ανά έτος φυτικό θέμα, που για το 2010 ήταν η δρακοντιά. Εντάξει μην κάνετε έτσι! Με κάτι τέτοια ενθουσιάζονται οι “σημειολόγοι” του κρασιού.

Στο κρασί τώρα. Λοιπόν, ρισκάροντας μια ερασιτεχνική αλλά φιλότιμη περιγραφή, και πέστε να με φάτε, θα χαρακτήριζα αυτό το Chardonnay εντυπωσιακά αρωματικό στη μύτη και αρκετά πλούσιο στο στόμα. Φανταστείτε ένα αρμονικό blend αρωμάτων από γλυκά φρούτα και όξινα, δροσερά εσπεριδοειδή να προετοιμάζει το έδαφος για την ισορροπημένη γεύση που ακολουθεί αλλά και την μεγάλης διαρκείας επίγευση. Γενικά το Chardonnay το προτιμώ ως κρασί συνοδευτικό φαγητού. Το Κτήμα Κατσαρού ωστόσο είναι κορυφαίο και πίνεται άνετα μόνο του.

Βέβαια δεν μας άφησαν έτσι. Παρέα με το κρασί μας πρόσφεραν μια ωραία ποικιλία από νόστιμα τυριά, αλλαντικά και κριτσίνια.

Το μόνο αρνητικό, αλλά πολύ βασικό, ήταν η μουσική. Καταλαβαίνω α. ότι το Winepoint βρίσκεται κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, βασικό τουριστικό προορισμό της Αθήνας και θέλουν να πηγαίνουν εκεί οι τουρίστες, β. ότι προωθεί τα ελληνικά προϊόντα, ΑΛΛΑ το μουσικό μου αυτί δεν αντέχει τη μίξη ελληνικών και ξένων τραγουδιών ειδικά όταν αυτά είναι παραδοσιακά -μην πω δημώδη- με αλλαγή σε Leonard Cohen. Έλεος!

Από την άλλη στο Winepoint έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια για την υποστήριξη και προβολή του ελληνικού κρασιού με βάση όχι μόνο την αγάπη για αυτό αλλά και όλους τους κανόνες marketing που επιβάλλεται να χρησιμοποιεί ο κλάδος. Και για την προσπάθεια αυτή έχει αποσπάσει διάφορες τιμητικές διακρίσεις.

Λίγο τη μουσική να φροντίσουν και θα ξαναπάμε γιατί συν τοις άλλοις είναι και οι τιμές λογικές.

Winepoint, Αθ.Διάκου & Πορινού 2, Σταθμός μετρό Ακρόπολη, 2109227050

WiFi: Ναι
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: