Εντάξει, εδώ είχα μεγάλο πρόβλημα ποιους να πρωτοδιαλέξω και σε τι σειρά να τους βάλω. Αυτά είναι προβλήματα! Πάμε λοιπόν για τους 10 καλύτερους σκηνοθέτες της σεζόν:

10. Woody Allen – Midnight in Paris. Ονειρικό Παρίσι…

Woody Allen

Woody Allen

9. George Clooney – The Ides of March. Μ’αυτά και μ’αυτά, ο George είναι καλύτερος σκηνοθέτης παρά ηθοποιός.

George Clooney

George Clooney

8. Alexander Payne – The Descendants. Είναι αξιοπρεπέστατος και συμπαθής ο κ. Payne. Στο Descendants κατάφερε να μας δείξει μια αληθινή Χαβάη και να αποσπάσει ενδιαφέρουσες και σε κάποιες περιπτώσεις, αποκαλυπτικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς του.

Alexander Payne

Alexander Payne

7. Asif Kapadia – Senna. Χαίρομαι τόσο πολύ που βρέθηκε κάποιος να ασχοληθεί με τόση αγάπη και θαυμασμό με τον Ayrton Senna και να δημιουργήσει ένα τόσο καλό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Υλικό που δεν είχαμε δει ποτέ, καταιγιστικά πλάνα από τους αγώνες και ένας – αν μη τι άλλο – απολαυστικός Alain Prost. Όλοι οι fan του Senna σε ευχαριστούμε Asif Kapadia!

Asif Kapadia

Asif Kapadia

6. Steve McQueen – Shame. Ο τρόπος που κινηματογραφεί την Ν. Υόρκη και το διαμέρισμα του Brandon. Αυτά φτάνουν για επιχειρήματα;

Steve McQueen

Steve McQueen

5. Cary Fukunaga – Jane Eyre. Ο σχετικά νεοφερμένος Cary Fukunaga μας εντυπωσίασε, καταφέρνοντας όχι απλά να μην βαρεθούμε το χιλιοειδωμένο Jane Eyre, αλλά να σκεφτούμε ότι αυτή είναι μάλλον η καλύτερη μεταφορά του στον κινηματογράφο.

Cary Fukunaga

Cary Fukunaga

4. Martin Scorsese – Hugo. Είναι συγκινητικό το πόσο πολύ αγαπάει την τέχνη του ο Martin Scorsese. Στο Hugo δημιουργεί έναν υπέροχο κόσμο εικόνων αφιερωμένο στον μέντορά του, Georges Melies και παράλληλα μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του.

Martin Scorsese

Martin Scorsese

3. Tomas Alfredson – Tinker Tailor Soldier Spy. Πανέμορφες, στυλιζαρισμένες εικόνες και πολλές… πολλές καλές ερμηνείες.

Tomas Alfredson

Tomas Alfredson

2. Lars von Trier – Melancholia. Η αρχική σκηνή είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει ποτέ στον κινηματογράφο.

Lars von Trier with Kirsten Dunst & Charlotte Gainsbourg

Lars von Trier with Kirsten Dunst & Charlotte Gainsbourg

1. Nicolas Winding Refn – Drive. Η οπτική του είναι σκληρή, ονειρική και υπνωτιστική. Σε αιχμαλωτίζει και δίνει πνοή σε ένα πεθαμένο είδος, το pulp noir.

Nicolas Winding Refn

Nicolas Winding Refn

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: