Dear Esther - The Beacon

Dear Esther - The Beacon

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα adventure game το οποίο θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των games.
To Dear Esther δεν ξέρεις σε ποιά κατηγορία να το κατατάξεις. Σίγουρα δεν είναι κλασσικό adventure game (δεν έχει interface, δεν έχει inventory, δεν έχει ούτε κάν γρίφους!), δεν έχει καθόλου δράση, δεν έχει interaction με χαρακτήρες.

Βαρετό, ε;

Και όμως όχι. Το Dear Esther είναι μια Εμπειρία, ειδικά για τους μη μυημένους gamers. Πιστεύω πως ειδικά αυτοί, που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με adventure games, θα εκτιμήσουν αυτή την εμπειρία ακόμα περισσότερο.

Dear Esther - The Lighthouse

Dear Esther - The Lighthouse

Ξεκινάς σε μια μικρή προβλήτα, σε ένα από τα πολλά νησάκια που αποτελούν τις Εβρίδες, με φόντο το απέραντο μουντό γκριζό-γαλάζιο, την απόλυτη ερημία. Αρχίζεις την περιήγηση δειλά-δειλά, έχοντας για συντροφιά μόνο τον παφλασμό των κυμάτων και το αέρα που λυσσομανά.

Το Dear Esther είναι μια Εμπειρία, ειδικά για τους μη μυημένους gamers.

Dear Esther - The Buoy

Dear Esther - The Buoy

Σύντομα θα ακούσεις και την φωνή του Αφηγητή. Άψογη και κλασσική αγγλική προφορά, με εξαιρετική χροια, σου εξιστορεί τα γεγονότα όταν περνάς απο συγκεκριμένα σημεία του νησιού. Αυτή η φωνή είναι η δικιά σου; Είναι η φωνή κάποιου που έχει ζήσει τα γεγονότα;

Θα νόμιζες οτι ο Αφηγητής διαβάζει ένα βιβλίο του J.G. Ballard. Σίγουρα το σενάριο του παιχνιδιού είναι σε πολύ πιο υψηλά standards από οποιοδήποτε άλλο game.

Τα γραφικά και η μουσική όμως είναι αυτά που σε βάζουν στο mood του παιχνιδιού. Πανέμορφα τοπία δοσμένα με μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας και με εμφανέστατο το στοιχείο της ερήμωσης. Η semi-κλασσική μουσική (η οποία έχει βγει και σε soundtrack) σε κάνει να νομίζεις οτι συμμετέχεις σε ταινία του Ingmar Bergman.

Συνολικά, ένα εξαιρετικό «ταξίδι» το οποίο βρίσκεται έτη φωτός μακριά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά των games.

Dear Esther - The Caves

Dear Esther - The Caves

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: