Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτώ ότι βασανίζομαι εδώ και μια εβδομάδα να συμπληρώσω τη λίστα του Α’ Γυναικείου ρόλου. Δεν μπορώ να βλέπω τη Meryl Streep φέτος, με αυτά τα τραγικά outfits και τους ανόητους acceptance speeches, οπότε δεν μπαίνει καν στη λίστα μου. Από την άλλη, έχετε πάθει όλοι μια μανία με την Rooney Mara την οποία δεν συμμερίζομαι. Άλλο να γουστάρεις goth, weirdo γκόμενες και άλλο να πιστεύεις ότι η ερμηνεία της αξίζει κάποιο βραβείο (ξέρω, ξέρω… Μην βρίζετε όλοι μαζί). Πάλι καλά που υπάρχει και ο «μισογύνης», «ναζί» Lars von Trier και γυρίζει σταθερά ταινίες με εκπληκτικούς γυναικείους ρόλους και ερμηνείες. Πάμε για τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες λοιπόν:

10. Robin Wright – The Conspirator. Προχώρησε στη ζωή της η Kelly Capwell, έτσι;

Robin Wright

Robin Wright

9. Elizabeth Olsen – Martha Marcy May Marlene. Ευτυχώς η κοπελίτσα δεν έχει σχέση με τα κουλά αδέρφια της.

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen

8. Kaya Scodelario – Wuthering Heights. Η Andrea Arnold έχει μια τάση να αποσπά τρομερές ερμηνείες από τις πρωταγωνίστριες της, δεν νομίζετε;

Kaya Scodelario

Kaya Scodelario

7. Viola Davis – The Help. Με τέτοια μπράτσα, όντως μπορεί να βοηθήσει. Πέρα της πλάκας, από την εποχή του Doubt έπρεπε να είχε βραβευτεί.

Viola Davis

Viola Davis

6. Jodie Foster – Carnage. Απίστευτη η Jodie στο θεατρικό Carnage. Εκπληκτική στο ρόλο της «καθώς πρέπει/δεν αντέχω άλλο» συζύγου.

Jodie Foster

Jodie Foster

5. Kristen Wiig – Bridesmaids. Αυθεντικά αστεία, με καυτό παρουσιαστικό. Συνδυασμός δύσκολος.

Kristen Wiig & Chris O'Dowd in Bridesmaids

Kristen Wiig & Chris O'Dowd in Bridesmaids

4. Tilda Swinton – We Need to Talk About Kevin. Εντάξει, δεν έχω να πω κάτι…

Tilda Swinton

Tilda Swinton

3. Charlotte Gainsbourg – Melancholia. THE SISTER.

Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg

2. Mia Wasikokowska – Jane Eyre. Έδωσε μια φρεσκάδα στην κλασσική ηρωίδα, χωρίς να αλλοιώσει την αίσθηση του βιβλίου. Μια τρομερή ερμηνεία, που την παραδέχτηκε και η «έχω κερδίσει τόσα βραβεία που πλέον δεν ξέρω τι λέω» Meryl Streep, στις Χρυσές Σφαίρες.

Mia Wasikowska

Mia Wasikowska

1. Kirsten Dunst – Melancholia. Η καλύτερη ερμηνεία της ζωής της και προφανώς η καλύτερη της χρονιάς. Στις Κάννες το κατάλαβαν. Η Ακαδημία στο κόσμο της. Εμείς όμως εδώ της δίνουμε ότι της αξίζει, το Νο1!

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: