Η Colleen Jordan είναι μια αμερικανίδα designer με μεγάλη αγάπη για τη φύση, την οικολογία αλλά και την τεχνολογία.

Τα “Wearable Planters” ή αλλιώς “φορέσιμα γλαστράκια” είναι μια σειρά κοσμημάτων σε γεωμετρικά σχήματα από ακρυλικό υλικό. Πρόκειται για γλαστράκια-μινιατούρες, στα οποία μπορείς να τοποθετήσεις ένα μικρό λουλούδι, ένα βλαστάρι, ένα φυλλαράκι ή μια δική σου μικροσύνθεση φτιάχνοντας κάτι μοναδικό και “φρέσκο”.

Η τεχνική της είναι απλή: σχεδιάζει το μοντέλο σε ένα πρόγραμμα CAD, τυπώνει τα διάφορα τμήματά του σε εκτυπωτή 3D, κόβει το μαλακό ακρυλικό υλικό στα αντίστοιχα κομμάτια και στο τέλος τα ενώνει δίνοντας με laser την τελική μορφή. Μερικές φορές επεμβαίνει και χρωματικά στο τελικό στάδιο.

Η σειρά περιλαμβάνει κολιέ, καρφίτσες, pins και σκουλαρίκια και ανάλογα την έμπνευσή σας μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία, αν μη τι άλλο, θα αποτελέσουν έναυσμα συζήτησης!

Το κάθε κόσμημα έρχεται στη δική του χάρτινη θήκη μαζί με οδηγίες για τον τρόπο τοποθέτησης αλλά και για το ποια φυτά είναι καταλληλότερα για τη χρήση αυτή.

Για τους ποδηλάτες υπάρχει το αντίστοιχο bike planter, το οποίο προσαρμόζεται με ειδικό κλιπ στο ποδήλατό σας δίνοντας μια πράσινη και ολίγον φουτουριστική νότα στην πόλη.


Το site της Colleen Jordan είναι αυτό και μπορείτε να προμηθευτείτε τα “γλαστράκια” σας εδώ. Οι τιμές κυμαίνονται από 15-35€.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: