Περνώντας ένα μεσημέρι Σαββάτου από την οδό Καρνεάδου, κοντοσταθήκαμε στο Νο 7 μπροστά σε μια μικροσκοπική ξύλινη κρεμ βιτρίνα. Καθώς δεν υπήρχε πινακίδα, κοιτάξαμε μέσα από την ανοιχτή πόρτα με περιέργεια. Με το που εντοπίσαμε γλυκά μπήκαμε φυσικά μέσα, μια που είμαστε σεσημασμένοι γλυκατζήδες. Πάνω στα όμορφα, «εξοχικά» έπιπλα του Emi’s Cupcakes ήταν αραδιασμένα σε χωριστές πιατέλες διάφορα είδη από φρεσκοφτιαγμένα cupcakes, muffins, cookies & brownies.

Η υπέροχη Μάγκυ, από τον Καναδά, μας ξεναγεί με την ξενική προφορά της στα διάφορα είδη από καλούδια που η κόρη της Έμι και ο σύζυγος της ίδιας, φτιάχνουν από το πρωϊ.  Καθώς επιστρέφαμε από φαγητό, πήραμε στο χέρι από ένα να δοκιμάσουμε. Red velvet, Carrot cake & Double chocolate ήταν οι γεύσεις που προτιμήσαμε. Η βάση ήταν εξαιρετικά μαλακή και διόλου στεγνή ενώ η cream cheese από πάνω ήταν αφράτη και ευτυχώς όχι υπερβολικά γλυκιά.

Μια γεύση δεν φτάνει φυσικά για εμάς τους foodies, οπότε επέστρεψα τη Δευτέρα δριμύτερος. Η Μάγκυ, εγκάρδιος άνθρωπος και natural talent στην εξυπηρέτηση πελατών με θυμήθηκε και πιάσαμε την κουβέντα. Μου εξήγησε ότι οι συνταγές τους είναι εμπνευσμένες από παιδικές γεύσεις στον Καναδά, ότι άνοιξαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011, ότι τα πάντα φτιάχνονται επιτόπου και ότι όλη η οικογένεια έχει δοθεί ψυχή τε και σώματι στο project αυτό.

Έτσι με ωραία κουβέντα επέλεξα 4 cupcakes (εκτός του Double chocolate  που είχα δοκιμάσειτην άλλη φορά): Red velvet, Carrot cake, Coconut και Peanut Butter και πήρα και δύο muffins (Lemon/Poppy seed και Apple Streusel).

Δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Τόσο τα cupcakes όσο και τα muffins ήταν και πάλι ολόφρεσκα και μαλακά. Στο Emi’s cupcakes ξέρουν πολύ καλά να φτιάχνουν τη σωστή βάση κέικ. Πολύ ισορροπημένη σε υφή και γλυκύτητα και χωρίς να τρίβεται τρελά. Τα Coconut και Peanut Butter είχαν σοκολατένια βάση, το Carrot εννοείται κέικ καρότου και το εντυπωσιακό Red velvet μια κοκκινωπή βάση, που αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είχε και κακάο και σαφώς λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Το frosting ήταν cream cheese σε όλα και ανάλογα τη γεύση υπάρχει από πάνω τριμμένη καρύδα ή καρύδια ενώ στο Peanut Butter είναι ανάμικτο με φυστικοβούτυρο. Αν ήταν να επιλέξω κάποιο θα έλεγα πρώτα το carrot, μετά το coconut, το peanut και τέλος το red velvet, το οποίο αν είχε πάνω φρέσκα φρούτα του δάσους θα ανέβαινε στην τελική κατάταξη αλλά ούτως ή άλλως είναι γούστα αυτά.

Τα muffins τα κράτησα για την επόμενη μέρα στη δουλειά και τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Το lemon/poppy seed είχε τη φρεσκάδα και την οξύτητα του λεμονιού χωρίς να ξινίζει ενώ το apple streusel είχε τη σωστή ποσότητα μήλου στη ζύμη και ένα πεντανόστιμο frosting streusel (ζάχαρη, αλεύρι και κανέλλα). Φυσικά δεν έδωσα σε κανένα να δοκιμάσει στη δουλειά! Την επόμενη φορά.

Εννοείται θα ξαναπάω. Θέλω να δοκιμάσω και άλλες γεύσεις αλλά και το γκουρμέ ποπ-κόρν που φτιάχνουν. Ιδανικά αν χωρούσε θα ήθελα να είχε και 2-3 τραπεζάκια για καφέ ή τσάι για να απολαύσεις κάτι επιτόπου. Αυτά τα μικροσκοπικά café με χρώμα είναι που λείπουν στην Αθήνα.

ΥΓ 1. Ωραίες, απλές συσκευασίες. Έχουν και για ένα cupcake. Σαν κόσμημα.

ΥΓ 2. Τιμές: cupcakes 2,50€ (τα τέσσερα 9€), muffins 2€.


Emi’s cupkakes, Καρνεάδου 7, Κολωνάκι, 211 1824230
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: