Σε ένα απόμερο δρομάκι, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, άνοιξε το Rockfellas. Σχεδόν κρυμμένο σε ένα απρόσμενο σημείο για rock bar, γνώρισε άμεσα την επιτυχία χάρη στη καλύτερη διαφήμιση, το word of mouth.

Βρεθήκαμε εκεί σχετικά νωρίς ένα βράδυ Σαββάτου κατά τις 10:30. Καθώς είχαμε πολύ καιρό να πάμε στη Μαρίνα Ζέας, χρειάστηκε να το ψάξουμε για λίγο γιατί δεν φαίνεται καθόλου από τον δρόμο αλλά τελικά είναι εύκολο να το βρεις.

Ο χώρος είναι μικρός, τετράγωνος και με ροκ αισθητική. Το μαύρο χρώμα αποτελεί το ιδανικό background για τα τρία πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία του Rockfellas:

1. τη συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών του υπερμέγιστου Johny Cash, (προσωπικού ειδώλου ενός από τους δύο ιδιοκτήτες) η οποία καλύπτει όλο τον τοίχο πίσω από το cosy μπαρ. Αυτό θα πει λατρεία!

2. την ταπετσαρία με εξώφυλλα από το Rolling Stone, η οποία καλύπτει τον κεντρικό τοίχο προσδίδοντας χρώμα στο χώρο και δίνοντας έναυσμα για πολλές συζητήσεις στις παρέες μια που τα εξώφυλλα που επιλέχτηκαν περιέχουν διάφορα πρόσωπα της μουσικής -και όχι μόνο- επικαιρότητας.

3. τους φανταστικούς δερμάτινους καναπέδες Chesterfield, οι οποίοι είναι τόσο κεντρικά τοποθετημένοι που σου δίνουν την αίσθηση ότι κάθεσαι στον καναπέ του καφέ που αράζουν οι πρωταγωνιστές της σειράς Friends.

Αράξαμε λοιπόν αρχικά στον καναπέ και παραγγείλαμε στρέιτ ποτά (σε rock bar ήρθαμε άλλωστε) τα οποία ήταν καλοφτιαγμένα, με σωστή βαρύτητα αλκοόλ και σημαντικότερο όλων καθαρά. Σύντομα βέβαια (ξε)σηκωθήκαμε γιατί ο κόσμος πύκνωνε και η μουσική άρχισε να ανεβαίνει σε party ρυθμούς όχι απαραίτητα rock πρέπει να πω αλλά τι πειράζει και λίγο καλό mainstream σε ένα party;

Ο κόσμος, κυρίως από τον Πειραιά φαντάζομαι αλλά και από τα νότια προάστεια, διασκέδαζε με ενέργεια μέχρι πολύ αργά. Δεν έλλειψαν και τα celebrities εκείνο το βράδυ. Εμείς εντοπίσαμε τη Σία Κοσιώνη και… ναι είναι πολύ όμορφη από κοντά!

Φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι θα τραβήξει πολύ κόσμο και από άλλες περιοχές μια που με το άνοιγμά του το Rockfellas κατέστησε τη Μαρίνα Ζέας έναν ενδιαφέροντα προορισμό διασκέδασης στην Αττική. Μαθαίνω δε ότι ετοιμάζονται και άλλα γύρω τριγύρω.

Οπότε σπεύστε κρυφά τώρα να προλάβετε το πράγμα στην αρχή του.


Rockfellas, Κτίριο Γ’, κατάστημα Β10-Β11, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
WiFi: Ναι
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: