Πως γίνεται και κάθε χρόνο ενθουσιάζομαι με μια ταινία που έχει να κάνει με πυγμάχους/αγώνες/οικογενειακό δράμα, δεν το καταλαβαίνω. Πέρσι το Fighter, φέτος το Warrior. Και να πω ότι είμαι fan του Rocky?! Δεν είμαι! Παραδέχομαι με ντροπή, ότι η αφορμή για να δω το Warrior είναι η υποψηφιότητα του Nick Nolte για Β’ Αντρικό ρόλο, σε διάφορα βραβεία (oscars included). Ευτυχώς, πάντως που, έστω κι έτσι, είδα αυτή τη ταινιάρα.

Nick Nolte

Nick Nolte in the Warrior

Πρόκειται για την ιστορία 2 αδερφών, του Joel Edgerton και του Tom Hardy, και την περίπλοκη σχέση με τον πρώην αλκοολικό πατέρα τους, Nick Nolte. Όλα αυτά βέβαια με πλαίσιο ένα πρωτάθλημα μιας περίεργης μίξης πολεμικών τεχνών, που ο καθένας από τους αδερφούς έχει πολύ σημαντικό λόγο να κερδίσει. Αν και αυτά φαίνονται κάπως χιλιοειπωμένα και ξεπερασμένα σαν υπόθεση, αλλά η ταινία δεν είναι. Ούτε κατά διάνοια. Αν και διαρκεί 2 ώρες και 20 λεπτά, δεν βαριέσαι δευτερόλεπτο και ειδικά την τελευταία ώρα καταφέρνει να σε κάνει να σκας από αγωνία και άγχος! Πολύ καιρό είχε να μου συμβεί αυτό σε ταινία.

Joel Edgerton

Joel Edgerton

Οι ερμηνείες των 3 πρωταγωνιστών είναι καταπληκτικές. Είναι λίγο κρίμα που ακούγεται μόνο ο Nick Nolte, που τώρα θυμήθηκαν ότι είναι ηθοποιάρα και αποφάσισαν να τον αποζημιώσουν για τόσα χρόνια μη αναγνώρισης, και να μην μιλάνε όλοι και για τους εκπληκτικούς Joel Edgerton και Tom Hardy. Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος ήταν καλύτερος. Ο πιο ρεαλιστικός, αγαπητός και προσιτός Joel Edgerton ή ο ζωώδης, με παγωμένο βλέμμα και ατσάλινο σώμα Tom Hardy.

Tom Hardy

Tom Hardy

Αλλά, δεν μένω μόνο σε αυτούς. Πολλοί καλοί ήταν και όλοι οι Β’ αντρικοί ρόλοι, με ξεχωριστό (εννοείται πέρα του απίστευτου Nick Nolte) τον Frank Grillo, ως προπονητή και φίλο του Edgerton.

Joel Edgerton and Frank Grillo

Joel Edgerton and Frank Grillo

Καλοί και οι Kevin Dunn και Maximiliano Hernandez (τον θυμάστε στο Terriers;). Δυστυχώς, η μόνη γυναικεία παρουσία, η Jennifer Morrison, ήταν λίγη στο ρόλο της. Στο House M.D. και στο How I Met Your Mother μπορεί να τα καταφέρνει, αλλά εδώ η ερμηνεία της φάνηκε λειψή.

Το Warrior είναι μια ταινία με πολύ συναίσθημα, πολύ ξύλο και επικές σκηνές μέσα στο ring, ή πιο σωστά στο cage, όπως αναφέρεται στη ταινία. Ένα cage από το οποίο δεν θα θες να βγεις ακόμα και αφού τελειώσει ο αγώνας.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: