Την Παρασκευή που μας πέρασε αποφάσισα να επισκεφτώ το Cosa Nostra, έπειτα από θετικά σχόλια του φίλου Βασίλη, μέγα γευσιγνώστη και δασκάλου μου σε θέματα μουσικής, γεύσεων και γενικότερα καλαισθησίας. Ο χώρος είναι ζεστός και ιδιαίτερος, διακοσμημένος με συλλεκτικά αντικείμενα, που ο ιδιοκτήτης μάζευε για πολλά χρόνια. Το πάτωμα είναι πολύ όμορφο, με μικρό ασπρόμαυρο πλακάκι, που μου ταίριαξε και με τα πιάτα, που είναι λευκά με μαύρη διακόσμηση την κορυφογραμμή της Ν. Υόρκης.Cosa Nostra plate

Cosa Nostra interior

Μου θύμισε λίγο το Tony Bonanno στην Καστέλα, τόσο ο χώρος, όσο και τα γκαρσόνια, που εξυπηρετούσαν με ταχύτητα και μια κάποια αυστηρότητα, που δεν πρέπει να παρεξηγηθεί ως αγένεια, γιατί τελικά είναι ο απόλυτος επαγγελματισμός.

Cosa Nostra poster

Στα του φαγητού τώρα. Για αρχή διαλέξαμε μια τάρτα πάπιας, με τυρί κρέμα, που ήταν ίσως ότι καλύτερο δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Το κρέας ήταν νοστιμότατο και μελωμένο, ενώ η μια τούφα τυριού ελάφρυνε και έκανε πιο δροσερή τη γεύση. Για κυρίως, εγώ επέλεξα ravioli με ricotta, βούτυρο και φασκόμηλο, πιάτο κλασσικό στη ιταλική κουζίνα, που δεν με κουράζει ποτέ και συχνά παραγγέλνω.

Cosa Nostra ravioli

Ravioli

Η εκτέλεση του Cosa Nostra ήταν λίγο πιο στεγνή και al dente απ’ ότι συνήθως, αλλά σε επίπεδο γεύσης ήταν ικανοποιητικό και νόστιμο. Ο φίλος μου διάλεξε κρέας, ακούγοντας την συμβουλή του Βασίλη, που δικαιώθηκε. Τρία ζουμερά και νοστιμότατα φιλετάκια κρέατος, μαγειρεμένα στο ζωμό τους και με μυρωδιά κανέλας, που συνοδευόντουσαν από πουρέ πατάτας και λαχανικά.

Cosa Nostra meat

Φιλέτο μόσχου με πουρέ πατάτας

Τέλος, παραγγείλαμε ένα μπουκάλι Chianti (υπήρχαν 4 επιλογές σε Chianti, δυστυχώς δεν θυμάμαι πιο από όλα διαλέξαμε), αξίας 34 ευρώ, που συνόδευσε ικανοποιητικά το δείπνο μας.

Δεν αντέξαμε να πάρουμε γλυκό, αλλά μας ήρθε ένα υπέροχο κέρασμα, που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν limoncello, αλλά μας ενημέρωσαν ότι ήταν το αντίστοιχο λικέρ από μανταρίνι. Ήταν ένα από τα καλύτερα χωνευτικά που έχω δοκιμάσει ποτέ! Πολύ αρωματικό, με ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το όξινο του μανταρινιού. Θύμιζε χυμό «Κάμπο Χίου» μανταρίνι με αλκοόλ. Και μάλιστα επρόκειτο για μια μικρή καράφα, δηλαδή καμπόσα σφηνάκια για τον καθένα!

Cosa Nostra digestivo

Digestivo μανταρίνι

Ο λογαριασμός ήταν πιο ακριβός απ’ ότι περίμενα: 90 ευρώ τα 2 άτομα για ένα ορεκτικό, 2 κυρίως πιάτα και ένα μπουκάλι κρασί. Θα το έλεγα ιδιαίτερα τσιμπημένο. Αν και έμεινα ευχαριστημένη από όλα τα υπόλοιπα, δεν θα ξαναπήγαινα πολύ σύντομα μόνο και μόνο λόγο τιμών.

Ουπς! Ξέχασα το πιο σημαντικό: τσιγάρο. Μέσα στο Cosa Nostra καπνίζουν! Είναι το μόνο εστιατόριο, από τότε που ανακοινώθηκε ο νόμος, που έχω πάει και επιτρέπεται το κάπνισμα. Εντελώς άτοπο. Άρα έχω 2 λόγους να μην ξαναπάω. Ωστόσο, αν τα άνωθεν δεν σας αποτρέπουν, έχω μόνο καλά λόγια για φαγητό, ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση.


Cosa Nostra, Αγ.Θέκλας 5, Μοναστηράκι, 2103310900
WiFi: Όχι
Smoking: Ναι (WTF!)
Θα ξαναπάς: Ίσως

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: