Μικροσκοπικό και χαριτωμένο, ότι και να πεις είναι λίγο για το Grain. Το ατμοσφαιρικό αυτό καφέ βρίσκεται στο Κολωνάκι, στην Ομήρου 33, απέναντι από το αγαπημένο Petite Fleur.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχει στην περιοχή. Από το 2008 ή το 2009 νομίζω. Ξεκίνησε την επιτυχημένη του πορεία, υποδεχόμενο στην αρχή τον κόσμο που δεν έβρισκε να καθίσει στο Petite Fleur και στη συνέχεια βρήκε το δικό του πιστό κοινό.

Μπαίνοντας μέσα αισθάνεσαι μια ζεστή αγκαλιά. Το ξύλο κυριαρχεί, βρίσκεται στη μπάρα, τις βιτρίνες, τα σκαμπό. Οι τοίχοι, «ντυμένοι» με μια παλιακή, ζαρωμένη ταπετσαρία ή ζωγραφιστοί με ρομαντικά κλαδάκια, η χάλκινη μηχανή του καφέ, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και φυσικά η υπέροχη μουσική του, σχεδόν πάντα τζαζ, προσφέρουν μια ρομαντική ανάσα πολιτισμού στο πολύπαθο Κολωνάκι.

Ιδανικό μέρος  για μια εκ βαθέων συζήτηση ή έστω μια απλή ανταλλαγή νέων μεταξύ φίλων,  μια στάση πριν το σινεμά ή το θέατρο και γιατί όχι μια… ερωτική εξομολόγηση.

Ναι είναι ρομαντικό το Grain. Όλα μέσα σε αυτό βοηθούν. Από τα εύθραυστα σερβίτσια και τις πορσελάνες μέχρι τη διακριτικότητα των ανθρώπων του, που ξέρουν να σερβίρουν με στυλ χωρίς να ενοχλούν.

Αν και δεν αντιστέκομαι συνήθως στα διάφορα είδη ζεστής σοκολάτας που διαθέτουν, ωστόσο τελευταία παίρνω καφέ macchiato, ο οποίος φτιάχνεται στην εντυπωσιακή μηχανή του καφέ και σερβίρεται σε  κομψό πορσελάνινο φλιτζάνι συνοδεία μικροσκοπικών μπισκότων σοκολάτας ή κανέλλας. Και η μάρκα αυτού: Mrs Rose.

Άλλοτε πάλι ένα καλό ουϊσκι ή ένα κεχριμπαρένιο κονιάκ μ’ένα κομμάτι σοκολάτας στο πλάι βοηθούν τη γλώσσα να λυθεί. Με αντιλαμβάνεστε νομίζω.

Κανονικά δεν θα έγραφα για το Grain. Μερικά πράγματα καλό είναι να μένουν μυστικά. Από την άλλη δεν είναι αδικία να μην επαινούμε τα μέρη που αγαπάμε;


Grain, Ομήρου 33, Κολωνάκι, 2103616409

WiFi: Όχι
Smoking: Ναι
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: