ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ! Αυτός είναι ο πρώτος χαρακτηρισμός που μου έρχεται στο μυαλό για την δεύτερη ταινία του Guy Ritchie με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μου detective. Και ένα μεγάλο κομμάτι του credit πάει κατευθείαν στον υπέροχο Robert Downey Junior, που συνεχίζει να δίνει ένα διαφορετικό «χρώμα» στον ήρωα του Arthur Conan Doyle.

Δηλώνω απερίφραστα ότι μου άρεσε πολύ περισσότερο από την πρώτη ταινία, πράγμα ως γνωστό πολύ δύσκολο για sequel. Αν και έλειπε η Rachel McAdams, που ο χαρακτήρας της μου είχε αρέσει ιδιαίτερα στην πρώτη ταινία, και η τωρινή γυναικεία παρουσία της Noomi Rapace, μου ήταν αδιάφορη, το Game of Shadows είχε πολύ πιο σφιχτό ρυθμό, ποτέ δεν έκανε «κοιλιά», έναν καταπληκτικό κακό στο πρόσωπο του Jared Harris (βλέπε απολαυστικό ρόλο στο Mad Men) και βεβαίως το τρομερό δίδυμο Robert Downey Junior και Jude Law.

Robert Downey Jr. & Jude Law

Robert Downey Jr. & Jude Law

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω αδιάφορη θα έλεγα, αλλά ειπωμένη με ρομαντικό τρόπο. Γοητεύει η παρουσία του σημαντικότερου κακού στις ιστορίες του Holmes, του καθηγητή Moriarty, καθώς και το σκηνικό όπου στήνεται η τελική τους μάχη, στην Ελβετία με το επιβλητικό μέγαρο πάνω από τον καταρράχτη.

Sherlock Holmes & Professor Moriarty

Sherlock Holmes & Professor Moriarty (Jared Harris)

Ο Robert Downey Junior με το γνωστό παιχνίδισμα στα βλέμματά του, την αεικίνητη παρουσία του και τον άμεσο και σχεδόν ρεαλιστικό τρόπο που απευθύνεται στο φακό (σε εμάς), γίνεται αξιαγάπητος, πιστευτός και δικαίως ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ταινίας. Παρόλο που ο Jude Law είναι επίσης απολαυστικός και αστείος ως Dr. Watson, η χαρισματική μορφή του Downey Junior, τον ξεπερνά. Ο μόνος που καταφέρνει να κλέψει για λίγο την παράσταση από τον Downey Jr. είναι ο «πολύς» Stephen Fry, στο ρόλο του αδερφού του και σε σκηνές ξεκαρδιστικές!

Stephen Fry as Mycroft Holmes

Stephen Fry as Mycroft Holmes

Η πάντα μπαρουτοκαπνισμένη φωτογραφία, βοηθά να δημιουργηθεί το κλίμα της εποχής, αλλά και της απειλής του κακού στη ταινία και οι εναλλαγές χωρών δίνουν το στίγμα μιας κλασσικής περιπέτειας. Ιδιαίτερα διασκεδαστική η ταινία, σπεύστε και οι τελευταίοι να τη δείτε!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: