Πήγα για πρωτοχρονιά στα Ζαγοροχώρια και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη με την περιοχή. Υπάρχουν ιδιαίτερα ποιοτικές επιλογές τόσο σε διαμονή, όσο και σε φαγητό, γλυκό, ροφήματα. Μια από αυτές είναι το μανιταροφαγικής κατεύθυνσης εστιατόριο Κανέλα και Γαρύφαλλο, στη Βίτσα. Είχαμε πάρει συστάσεις από αρκετούς και ευτυχώς ήταν αξιόπιστες.

Όταν άκουσα ότι τα περισσότερα πιάτα έχουν ως βάση τα μανιτάρια, λίγο φοβήθηκα – αν και μου αρέσουν πάρα πολύ τα μανιτάρια – γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η κεντρική πρώτη ύλη, ως διαφήμιση/«κράχτης» και απλά μπαίνουν ατάκτως τα μανιτάρια σε οποιοδήποτε πιάτο, με τραγικά αποτελέσματα. Ουδεμία σχέση με τέτοιες τακτικές δεν έχει το εστιατόριο Κανέλα και Γαρύφαλλο. Καλλιεργούν και μαζεύουν αυτόφυτα μανιτάρια με πολύ γνώση.

Πράσινη σαλάτα

Πράσινη σαλάτα

Ο χώρος είναι γλυκός και ζεστός με σκούρα χρώματα. Τα περισσότερα πιάτα περιλαμβάνουν κάποιου είδους μανιτάρια, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους. Δοκίμασα πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, που ήταν τρομερά νόστιμη, λόγω των λαχανικών, αλλά και των μανιταριών. Ίσως τα καλύτερα πιάτα να ήταν τα 2 που παραγγείλαμε με σκέτα μανιτάρια, διαφορετικών ποικιλιών, μαγειρεμένα με αμύγδαλα, πιπεριές και διαφορετική παρασκευή το καθένα, που μας πρότεινε η οικοδέσποινα (με αρκετά σοβαρό ύφος θα έλεγα!), η οποία βγήκε πολύ σωστή.

Πιάτο με μανιτάρια

Πιάτο με μανιτάρια

Παρήγγειλα ακόμα μανιταρόσουπα, που ήταν το μόνο πιάτο που δεν με ενθουσίασε, γιατί ακόμα και για κάποιον σαν κι εμένα, που δεν είναι λάτρης του αλατιού, ήταν ανάλατη και αραιή σε γεύση. Τα πιάτα με κρέας ήταν πολύ νόστιμα, όλα καλομαγειρεμένα. Η λίστα κρασιών ήταν σχετικά μικρή, αλλά επαρκέστατη, έμεινα απολύτως ικανοποιημένη.

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Ως κέρασμα ήρθαν στο τέλος διάφορα λικέρ, με αρκετές άγνωστες για εμένα λέξεις, όπως κουφοξυλιά, το οποίο και επέλεξα και ήταν απλά απίθανο! Το ίδιο καλά ήταν και το καρύδι και το λικέρ μανιτάρι (απρόσμενη γεύση). Γενικά, σας προτείνω να πάτε οπωσδήποτε στο Κανέλα και Γαρύφαλλο αν βρεθείτε στα Ζαγοροχώρια. Πιστεύω ότι θα ευχαριστήσει τους … επιλεκτικούς. Καλή Χρονιά!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: