Στο Σύνταγμα, στην οδό Λέκκα 12 βρίσκεται μια μικρή στοά που ίσως να έχεις εντοπίσει αν είσαι φανατικός του κέντρου. Εκεί κρυμμένο στο βάθος, απέναντι από το μικροσκοπικό μπαρ Huge άνοιξε το Όμικρον ή απλά “Ο”.

Βρεθήκαμε εκεί με φίλους ένα απόγευμα καθημερινής μετά τη δουλειά.

Το Όμικρον περιγράφεται από μια λέξη: ανεπιτήδευτο.

Μπαίνεις αρχικά στον σκεπαστό εξωτερικό χώρο-αυλή, παραμερίζοντας ένα αντιαισθητικό πλαστικό προπέτασμα που έχουν βάλει για προστασία από το κρύο (με χάλασε τρελά). Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι τα μεγάλα τραπέζια παλέτες (μια ιδέα που μου θύμισε στήσιμο προϊόντων σε καταστήματα Κορρέ) και δύο τοίχους, έναν λευκό με μαύρα graffiti και πιο μέσα έναν πέτρινο από ένα γειτονικό κτίριο – ας πούμε νεοκλασικό.

Το nylon δεν έκανε τίποτε για το κρύο, οπότε μπήκαμε μέσα.

Περιέργως αντί να καθίσουμε στη μπάρα με τα συμπαθητικά φωτιστικά από τυπωμένους τενεκέδες, προτιμήσαμε ένα από τα ψηλά φωτιζόμενα τραπέζια φτιαγμένα επίσης από παλέτες και plexi-glass. Δίνουν μια ωραία λάμψη στα πρόσωπα. Επιπλέον ο μαύρος τοίχος με το λευκό γραμμικό σχέδιο και η μικρή υπερυψωμένη βιβλιοθήκη με καινούρια βιβλία (τα οποία μπορείς και να διαβάσεις επιτόπου) φτιάχνουν μια ωραία, “σκανδιναβικού” στυλ γωνιά, ιδανική για άραγμα.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο για τόσο νωρίς ο κόσμος ήταν λιγοστός και το μπαρ φαινόταν να είναι σε φάση προετοιμασίας για το βράδυ.

Υπερπλήρεις καφέδων όλοι μας, παραγγείλαμε μπύρες οι οποίες ήρθαν με μικρή καθυστέρηση αλλά σε νορμάλ τιμή (3€, drought 300mL).

Η μουσική ήταν αρκετά χαλαρή και τόσο low που είμαι σίγουρος ότι και να μην ήθελες, άκουγες καθαρότατα τις κουβέντες των διπλανών.

Είναι προφανές ότι στο Όμικρον, ειδικά αυτή την ώρα, μπορείς να αράξεις άνετα με το βιβλίο, το tablet ή το laptop σου παρέα με ένα καφέ ή ποτό χωρίς να σε ενοχλήσουν.

Θα ήθελα να ξαναπάω μετά από λίγο καιρό που θα έχει ολοκληρωθεί το fine-tuning. Ίσως και βράδυ. Πρέπει να ενθαρρύνουμε το απλό.

ΥΓ Θερμή παράκληση: βγάλτε το nylon!


Όμικρον Café/Bar, Λέκκα 12 (στη στοά), Σύνταγμα
WiFi: Ναι
Smoking: Στον εξωτερικό χώρο
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: