Στα όρια Κολωνακίου-Εξαρχείων, στη Ναυαρίνου 12 βρίσκεται το Tziz. Πρόκειται για ένα καφέ-μπαρ το οποίο εύκολα εντοπίζεις από δύο στοιχεία: 1. από την κλούβα των ΜΑΤ που αράζει λίγα μέτρα πιο πάνω στη διασταύρωση με την Ιπποκράτους και 2. από το bar Circus που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Το επισκεφτήκαμε ένα βράδυ Σαββάτου και όπως είναι φυσικό ήταν γεμάτο από κόσμο. Καθίσαμε στον κυρίως χώρο, στο μεγάλο τραπέζι δίπλα στο mural με το ηλεκτρικό κύκλωμα αφήνοντας το cosy πατάρι σε αυτούς που ήθελαν λιγότερο κόσμο. Το διψασμένο μάτι μας περιεργάστηκε το χώρο ρουφώντας κάθε λεπτομέρεια και δίνοντας αβίαστα το τελικό ΟΚ.

Το Tziz είναι stylish αλλά όχι φανταχτερό. Ψηλοτάβανος, post-industrial αισθητικής αλλά με αρκετά vintage και street στοιχεία χώρος, ο οποίος αντλεί concept και όνομα από την ηλεκτρική ενέργεια. Η εξαιρετικά προσεγμένη διακόσμηση μαρτυρά  μια σημαντική δαπάνη η οποία όμως δεν πήγε χαμένη σε ατυχείς, ψυχρούς μινιμαλιστικούς πειραματισμούς. Βέβαια δεν λείπουν τα πρωτότυπα στοιχεία τα οποία θα ανακαλύψεις όταν το επισκεφτείς. Ως design aficionado δίνω εύφημη μνεία στους νιπτήρες των τουαλετών για το surprise element.

Παραγγείλαμε τα ποτά, τα οποία μας ήρθαν γρήγορα συνοδεία ξηρών καρπών, πρωτότυπα σερβιρισμένων σε οβάλ κονσέρβα.

Αρκετά ισορροπημένα τα cocktail, σε σωστές μίξεις. Αν είσαι φαν της βανίλιας τότε το porn star με vodka, βανίλια, λάϊμ και starfruit θα σε ενθουσιάσει. Λόγω ονομασίας και εμφάνισης το παράγγελνε πολύς κόσμος συνοδεύοντάς το από πνιχτά γελάκια γεμάτα υπονοούμενα.

Τα straight ποτά επίσης ήταν καλά και οι μπύρες σε σωστή θερμοκρασία.

Οι τιμές για τα cocktail παίζουν στα 9 €, ενώ ορισμένα είναι ανεξήγητα ακριβά (πχ Mai Τai 12 €).

Ο κατάλογος γενικότερα περιέχει αρκετές προτάσεις classic cocktails αλλά και κάποια ιδιαίτερα τα οποία λένε ότι παρασκευάζονται με μοριακές τεχνικές όπως οι μους φρέσκων φρούτων ή οι ατμοί βοτάνων. Τρέμε Ferran Adria.

Υπάρχουν επίσης κάποια πιάτα φαγητού, τα οποία επιφυλάσσομαι να δοκιμάσω σε επόμενη ευκαιρία.

Η μουσική το συγκεκριμένο βράδυ δεν είχε κάποια συγκεκριμένη ταυτότητα. Kάτι μεταξύ rock, mainstream, funk και ότι νά’ναι. Αισθάνθηκα σε κάποια φάση, όταν ακούστηκε το theme από το Love Boat (!!!) ότι ήμουν σε trash party.

Ο κόσμος: λόγω της γεωγραφικής του θέσης στα Κολωνάρχεια (όπως εμπνευσμένα οραματίστηκε το όνομα της περιοχής γνωστός twitter-άς), το Tziz απευθύνεται και στους δύο αυτούς κόσμους. Βέβαια αυτό είναι πολύ δύσκολο μια που όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι δύο είναι σαν παράλληλες γραμμές που ποτέ δεν συναντώνται. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν οι «εναλλακτικοί» του Κολωνακίου ή οι «ραφινέ» Εξαρχειώτες και νομίζω ότι είναι κυρίως αυτοί που πρωτομπήκαν εκεί. Τα demographics βέβαια αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Η «άλωση» του Κολωνακίου έχει συντελεστεί προ πολλού. Λογικά πολύς κόσμος θα μετακινήθηκε από το Circus προς το Tziz. Άλλωστε, τα δύο μπαρ έχουν ανησυχητικά πολλά κοινά στοιχεία.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην πληθώρα των μπαρ που ανοίγουν στο Κολωνάκι και κυρίως στη Σκουφά, το Tziz αποτελεί μια αξιοπρεπέστατη αν όχι μια πολύ καλή πρόταση για έξοδο στην περιοχή αυτή.

Το σκέφτεσαι ακόμη; Τziz-us!


TZIZ Coffee’n’bar, Ναυαρίνου 12, Εξάρχεια, 210 3633120
WiFi: Ναι
Smoking: Τι ρωτάς τώρα;
Θα ξαναπάς: Ναι

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: