Είναι «και καλά» the talk of the town. Είχα δει που βρίσκεται (Σπευσίππου) και δεν μου άρεσε το ότι ήταν υπόγειο, καθώς και τα κουρτινάκια που έκρυβαν τα παράθυρα. Ωστόσο, είχα διαβάσει καλά λόγια για τη κουζίνα και ιδιαίτερα για τα γλυκά του και έτσι πήγα χθες βράδυ να το δω από κοντά.

Fabrizio wall

Ο χώρος όντως δεν με τρέλανε. Και το ίδιο το δωμάτιο, αλλά και η διακόσμηση. Δηλαδή και με χαλάει το γεγονός ότι είναι υπόγειο, αλλά και αυτή η άλλα αντί άλλων διακόσμηση με ξένισε. Υπάρχει σε έναν τοίχο ένα παραβάν. Υπάρχει σε μια γωνία ένας θυρεός(;) με ένα νεκρό πουλί από κυνήγι. Υπάρχει και μια δάδα-φωτιστικό. Όλα μαζί είναι κάπως περίεργα. Θα έλεγα ότι η διακόσμηση φλερτάρει με το κιτς.

Fabrizio weird bird wall

Στο φαγητό τώρα, που είναι αξιόλογο. Το ορεκτικό που διαλέξαμε ήταν πολέντα με γκοργκοντζόλα και ραντίτσιο, απίστευτη γεύση!

Fabrizio starter

Polenta, gorgonzola & radicio

Ιδανικότατο για αρχή γεύματος και συνοδευτικό κρασιού. Btw, να πω εδώ πως (όπως έχει γραφτεί παντού!) στο Fabrizio’s μπορείς να φέρεις το δικό σου κρασί. Δεν το κάναμε χθες, αλλά νομίζω ότι ισχύει ουσιαστικά και δεν είναι marketing τρικ. Πάντως, είμαι ενθουσιασμένη με το κρασί, γιατί δοκιμάσαμε το πιο φτηνό δικό τους κρασί και ήταν πολύ καλό. Ειδικά για 14 ευρώ, που κόστιζε, θα έλεγα ότι ήταν super!

Fabrizio wine

Grecanico

Εγώ για κυρίως παρήγγειλα νιόκι από κολοκύθα με φασκόμηλο και μπισκότα πικραμύγδαλου και ο συνοδός μου μιλανέζικη κοτολέτα, που συνοδευόταν από πατάτα au gratin. Το πιάτο μου ήταν τρομερό. Είχα περιέργεια να δω πως θα σερβίρονταν τα μπισκότα και τελικά ήταν τριμμένα πάνω από τα νιόκι και ταίριαζαν απίστευτα με το φασκόμηλο!

Fabrizio gnocchi

Gnocchi

Πολύ ιδιαίτερη, αλλά και έντονη γεύση και σε συνδυασμό με το ορεκτικό, ήταν λίγο too much. Θα προτιμούσα να υπήρχε ένα λίγο μεγαλύτερο κενό ανάμεσα σε ορεκτικά και κυρίως (η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβα να φάω την τελευταία μπουκιά ραντίτσιου και αμέσως μου πήραν το πιάτο και έφεραν τα νιόκι). Παρ’ όλα αυτά, το πιάτο είναι νοστιμότατο. Η κοτολέτα δεν μου άρεσε καθόλου.

Fabrizio cotoletta milanese

Cotoletta milanese

Αλλά αυτό είναι εντελώς προσωπικό μου, επειδή είμαι πολύ περίεργη με το κρέας και το πώς μυρίζει, οπότε δεν νομίζω ότι μετράω.

Για γλυκό αποφασίσαμε να πάρουμε την διάσημη Ab Fab, που είναι κάτι ανάμεσα σε κρεμ καραμελέ, creme brulee και πανακότα. Πολύ νόστιμη, αλλά εντάξει δεν πέθανα κιόλας. Για τους λάτρεις της σοκολάτας, υπάρχει η περφέτα σοκολάτας, την οποία μετάνιωσα που δεν δοκίμασα. Next time.

Fabrizio Ab Fab

Ab Fab

Δυστυχώς δεν ξέρω τον ακριβή λογαριασμό, γιατί ήταν κέρασμα το χθεσινό, ωστόσο νομίζω ότι ήταν γύρω στα 35 το άτομο (επιφύλαξη). Ακριβούτσικο το βρήκα. Θα το τσεκάρω και την επόμενη φορά. Γενικά θα έλεγα ότι το Fabrizio’s είναι ένα ενδιαφέρον εστιατόριο, αλλά δεν έχω βγάλει σίγουρη απόφαση για το αν το προτείνω ανεπιφύλακτα ή όχι. Το ότι έχει γίνει τόσος ντόρος δεν το καταλαβαίνω. Πάντως, σίγουρα υπάρχει καλό φαγητό και ευγενέστατη εξυπηρέτηση. Και ο σεφ είναι μεγάλη μορφή!

P.S. Επίσης, μου άρεσε πολύ το ψωμάκι τους, που φαίνεται εντελώς χειροποίητο, αλλά και ο κόσμος που ήταν στο μαγαζί (άσχετα μεταξύ τους, αλλά σημαντικά…)

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: