Μιας και είμαι δηλωμένη fan του Άνετον, δεν μπορούσα να μην το επισκεφτώ μετά την πλήρη ανακαίνιση που έγινε από Σεπτέμβρη. Να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα τόσο όμορφο. Έχουν αλλάξει τα πάντα προς το πολύ καλύτερο. Όπως έμαθα όλα έγιναν από την ίδια την ομάδα του Άνετον, δεν προσλήφθηκε κανένας interior designer και όλα είναι φθηνά ξαναχρησιμοποιημένα υλικά. Πλήρης ανακύκλωση λοιπόν, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο χώρος είναι σαφώς καλύτερος από το προηγούμενο 60’s στυλ και σε κάνει να νιώθεις πολύ άνετα (τυχαίο;) και φιλόξενα.

Aneton lamp

Τα φωτιστικά οροφής είναι λευκά διάφανα φουσκωτά παιχνίδια θαλάσσης, οι καρέκλες διαφορετικών ειδών και στυλ και τα φωτιστικά που υπάρχουν στη μπάρα μπροστά από τη κουζίνα, είναι αυτά που είχαμε στο γραφείο μας στο γυμνάσιο με το κωνικό καπέλο και το on/off κουμπί.

Aneton kitchen

Πέρα από τον ευχάριστα ανακυκλωμένο χώρο, έχει αλλάξει και όλο το menu, πλην γλυκών. Τα πιάτα είναι σπιτικού στυλ, παραδοσιακά και απλά. Ελληνική κουζίνα, δηλαδή, που δεν είναι το καλύτερο μου, γι’ αυτό και είχα επιφυλάξεις. Όμως έκανα μεγάλο λάθος. (όπως λέει και ο Gob του Arrested Development: I’ve made a huge mistake!) Προφανώς αν έχεις καλά υλικά και ξέρεις να μαγειρεύεις, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Το menu περιλαμβάνει σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα (κατά κύριο λόγο κρέατα). Ο αγαπητός Νεκτάριος μας ενημέρωσε ότι υπήρχε και σούπα ημέρας με λαχανικά, την οποία και δοκιμάσαμε και ήταν τρομερή! Βελουτέ, με κοκκινωπό χρώμα και γεύση στην όποια κυριαρχούσε η πιπέρια. Συνοδευόταν με μια κουταλιά γιαούρτι, που ταίριαζε απόλυτα και αποτέλεσε ιδανική αρχή του δείπνου. Πήραμε ακόμα πατάτες τηγανητές με αυγό μάτι (υπήρχε και επιλογή πατάτες με φέτα) και φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ λαχανικών. Αντί για ψωμί, παραγγείλαμε πιτούλες (άσπρες και μαύρες-ολικής αλέσεως), που ήταν ουσιαστικά πίτες για σουβλάκι κομμένες στα 4 και δυστυχώς είχαν κύμινο, που δεν μου αρέσει κι έτσι δεν τις ευχαριστήθηκα πολύ. Αλλά γενικώς ήταν καλή ιδέα και έκαναν θραύση στο μαγαζί. Όλοι ζητούσαν περισσότερες.

Aneton potatoes

Aneton potatoes

Ότι κι αν πω για τις πατάτες με το αυγό είναι λίγο. Ήρθαν σε μια μεγάλη πιατέλα βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της γιαγιάς, και ήταν ιδιαίτερα ψιλοκομμένες και τραγανές. Πάνω από αυτές καθόταν το αυγό μάτι, περιμένοντας να το σπάσεις και να χύσει όλο τον κρόκο του πάνω στις θεσπέσιες πατάτες. Αν και το πιάτο βρίσκεται στα ορεκτικά, είναι χορταστικότατο και το τρως άνετα ως κυρίως. Δεν είμαι θιασώτης του κοτόπουλου, όμως το κοτόπουλο που ήρθε μετά από λίγο, ήταν πολύ ζουμερό και γεμάτο σε γεύση.

Aneton Chicken

Aneton Chicken

Βρισκόταν μέσα σε ένα πιάτο με λαδολέμονο και πουρέ λαχανικών. Ο πούρες ήταν πολύ νόστιμος, αλλά αυτό που σε κέρδιζε περισσότερο ήταν το λαδολέμονο. Είναι διαπιστωμένο ότι στο Άνετον, ότι έχει να κάνει με μυρωδικά/λαχανικα και vinaigrette, είναι ιδιαίτερα καλό.

Για γλυκό, πρώτη φορά δεν πήρα την γκανάς σοκολάτας, αλλά το millefeuille με κρέμα λεμονιού και καραμελωμένα φουντούκια. Ήταν τόσο ωραίο όσο ακούγεται! Πολύ λεπτό το φύλλο και αφράτη και μυρωδάτη η κρέμα.

Aneton millefeuille

Aneton millefeuille

Άλλο αξιοσημείωτο στο καινούριο Άνετον (και ενδεικτικό της φιλοσοφίας low budget) είναι η λίστα κρασιών. Υπάρχουν 3 επιλογές σε λευκό και άλλες 3 σε κόκκινο. Εμείς δοκιμάσαμε το λευκό chardonnay Πυργάκη, που κόστιζε μόνο 15 ευρώ και ενώ δεν ήταν κάτι τρομερό, σίγουρα ήταν value for money.

Aneton wall

Με κερασμένο το γλυκό, πληρώσαμε 48 ευρώ (2 άτομα). Συνεπώς, οι τιμές έχουν πέσει σχεδόν στο μισό, η ποιότητα και η νοστιμιά των πιάτων έχει παραμείνει η ίδια, ο χώρος είναι πολύ καλύτερος και ο κόσμος σαφώς πιο χαλαρός, ζωντανός και νεανικός (μέχρι και hipster είδα). Παρά πολύ καλή κίνηση από την ομάδα του Άνετον, που πολλοί την προτείνουν, αλλά μόνο στο Άνετον είδα να έχει πραγματοποιηθεί ειλικρινά και σωστά. Θα ξαναπάω πολλές φορές!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: